Нова рубрика ЗНАНИЕ стартира от 2 март 2021 г. на

...
Нова рубрика ЗНАНИЕ стартира от 2 март 2021 г. на
Коментари Харесай

БТА започва нова рубрика ЗНАНИЕ |

Нова графа ЗНАНИЕ започва от 2 март 2021 година на уеб страницата на Българска телеграфна агенция. Тя ще е със свободен достъп за всички.

Автори на ЗНАНИЕ ще бъдат учени, академични преподаватели и студенти. Всеки вторник те ще разгласяват (в текст и видео) научнопопулярни материали и разбори, свързани с образователната активност на университетите у нас.

Рубриката е първият резултат от подписаните на 16 февруари контракти за съдействие сред Българската телеграфна организация и три водещи университета: Софийският университет „ Св. Климент Охридски “, Университетът за национално и международно стопанство (УНСС) и Университетът по библиотекознание и осведомителни технологии (УниБит).

От идната нова академична година ще стартира и стажантска стратегия в Българска телеграфна агенция за 12 студенти от трите университета (по петима от СУ и УНСС, и двама от УниБИТ). Стажовете ще са в месеците от октомври до май, по съответни стратегии и в разнообразни посоки, съгласно специалностите на студентите.

Българска телеграфна агенция ще провежда и практическо образование (семинар) за академични преподаватели на тематика „ Как да представяме науката в медиите “. Лектори от организацията ще се включат и в курсовете за студенти по предмета „ Агенционна публицистика “, който ще залегне в образователните академични стратегии.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР