Нова ромска вълна идва към Пловдив Не приемам обвиненията, че

...
Нова ромска вълна идва към Пловдив Не приемам обвиненията, че
Коментари Харесай

Политиците да се обединят за проблема с ромите

Нова ромска вълна идва към Пловдив
Не одобрявам обвиняванията, че общината не си прави работата и бездейства по казуса с противозаконните къщи във Войводиново. Този проблем е основан преди 20 година, като някой е позволил да бъдат настанени точно на този имот роми от чирпанското село Гита. Те си носят отговорността ", съобщи кметът на община " Марица " Димитър Иванов. Той прикани всички политици да се обединят, тъй като казусът е народен. Според кмета значима е и волята за решение на казуса. " Ето, когато желаеме да се случват нещата, те могат да се случат бързо. Обещахме 10 дни за решаването на казуса, а го направихме за 2 дни ", сподели Иванов.

" Не използвайте община " Марица ", с цел да си вършиме пиар. Обединете се, седнете делово всички политически партии, всички политици, депутати, министри и го обмислете по какъв начин на национално равнище може да се реши този проблем. Да стартираме да го решаваме, тъй като сходен вид произшествия, да не дава бог, може да се случат и другаде. Имаше към този момент няколко сходни в страната ", прикани кметът.

Иванов изясни, че с решение на локалната власт в селото и съветниците общината сменила предназначението на земеделска земя в региона, където през днешния ден се намира ромската махала. Създала 19 урегулирани имота, на които можело да бъдат настанени 38 фамилии. Всичко било издържано и законово, планът координиран с ЕВН, ВиК и Пожарната. След това Иванов призовал ромите да се пренесат в тези имоти, като им обяснил, че сега живеят нелегално на общинска земеделска земя.

" Те отхвърлиха. Решихме с едно младо семейство от тази махала да дадем образец на останалите. Общината им помагаше където е допустимо и хората си направиха план, само че компликацията при ЕВН ги стопира и те се отхвърлиха ", описа Иванов.

Тогава при започване на ноември била образувана комисия. Снимана е всяка една сграда в махалата, архивът се пази в общината. Направена е информация в кадастъра, също и геодезия, с цел да се види, че са надлежно в този парцел тези имоти. Всичко сме го правили законно ", безапелационен е Иванов. И добави, че са били толерантни и изчаквали да пристигна пролетта, само че събитията ги изпреварили.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР