Нова роляНинова с депутати под санитарния минимумБСП ще има само

...
Нова роляНинова с депутати под санитарния минимумБСП ще има само
Коментари Харесай

Слави сменя патерицата с Корнелия

Нова роля
Нинова с депутати под санитарния най-малко

Българска социалистическа партия ще има единствено 36 депутати в 46-ото Народно заседание и по този начин Столетницата удари следващото си изборно дъно. Дори след държавното управление на Сергей Станишев алените влязоха в Народното събрание с 39 души. На изборите на 4 април от “Позитано” 20 съумяха с 43 депутати в парламентарната си група, само че пагубният резултат от 11 юли няма аналог в най-новата ни история.



По предварителни данни Българска социалистическа партия няма да има свои представители в Народното събрание от 4 региона. Социалистите към този момент не са първа политическа мощ даже в Ямбол. На този декор от Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия даже не смеят да издигнат въпроса за оставката на ръководителя на партията Корнелия Нинова.

Самата тя изясни още в нощта след изборите, че “пред партията стоят по-важни задания, измежду тях и възможни договаряния за сформиране на правителство”.

Структури на Българска социалистическа партия в страната към този момент са ужасени от опцията да станат патерица на Слави Трифонов и депутатите им да гласоподават за хора на Иван Костов и Симеон Сакскобургготски. Но Нинова настояла партията малко да отдъхне от избори и да се “стабилизира”, стоешком в Народното събрание.

“Още на следващия ден на “Позитано” 20 би трябвало да бъдат подадени оставките на ръководителя на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, на Изпълнителното бюро и на Националния избирателен щаб, се споделя в позиция на новото идейно-политическо обединяване в Българска социалистическа партия - платформа “Социализъм 21 век”, изпратена до медиите по отношение на резултата на левицата на изборите.

“Само по този начин Българска социалистическа партия ще има късмет да се върне към себе си и към хората”, показват от платформата, в която са десетки основни социалисти.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР