Нова редовна автобусна линия до летище Пловдив ще бъде разкрита.Решение

...
Нова редовна автобусна линия до летище Пловдив ще бъде разкрита.Решение
Коментари Харесай

Разкриват автобусна линия до летище Пловдив

Нова постоянна автобусна линия до летище " Пловдив " ще бъде разкрита.

Решение за това бе взето на среща при регионалния шеф на Пловдив след голям брой сигнали от недоволни пасажери, които досега са лишени от публичен транспорт до отстоящата на 12 км от града аерогара.

Маршрутът на линията ще е от автогара " Родопи " до летищния терминал. Разписанието ще бъде съобразено с идващите и заминаващите полети.

Осигуряването на публичен превоз се постанова и заради декларираните планове от нискотарифната компания " Уиз еър " за полети от и до Лутън, Дортмунд и Меминген, които се чакат от 3 ноември. Така аеропортът ще обработва по 10 полета седмично, което значи към 6 000 пасажери месечно. Като се прибавят и предстоящите зимни чартърни полети, потребността от превоз става все по-осезаема.

Областният шеф предложи летището да разгласи конкурс за таксиметрови компании по модела на летище " София ", с които да се добави обслужването.

Очакват се към 30 милиона лв. от летище " София " да бъдат влети към летище " Пловдив ". Те ще бъдат вложени в усъвършенстване на инфраструктурата, в това число и за построяването на карго терминал, с какъвто аеропортът все още не разполага, разгласи Лъчезар Миленчев, изпълнителен шеф на летище " Пловдив ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР