Нова ракетна атака беше нанесена по база в Ирак, в

...
Нова ракетна атака беше нанесена по база в Ирак, в
Коментари Харесай

Нова ракетна атака по база в Ирак, където има чуждестранни военни

Нова ракетна офанзива беше нанесена по база в Ирак, в която са ситуирани задгранични военни, заяви иракската войска, представена от Франс прес. Атаката по базата покрай Багдад е третата от този жанр за по-малко от седмица.

Няколко ракети са блъснали базата в Басмая, на към 60 км южно от Багдад, където е дислоциран част от испанския контингент в състава на водената от Съединени американски щати интернационална антиджихадистка коалиция.

В базата има също по този начин американски, английски, канадски и австралийски военни, които образоват иракски бойци на пукотевица с леко оръжие и ръководство на танкове.

Съединени американски щати нанесоха ракетни удари в Ирак

От края на октомври са осъществени 24 ракетни офанзиви по задгранични войски в Ирак, които шиитските милиции и обвързваните с тях политически придвижвания желаят да прогонят от страната.

Досега не е поета отговорност за никоя от тези офанзиви, само че Съединени американски щати упрекват за тях бригадите на Хизбула, една от най-радикалните проирански групировки в Ирак, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР