Нова процедура за спасяване на домашни любимци от изоставяне на

...
Нова процедура за спасяване на домашни любимци от изоставяне на
Коментари Харесай

Турция намери решение с бездомните животни: микрочип в ухото...

Нова процедура за избавяне на домашни любимци от занемаряване на улицата стана наложителна в Турция. Любителите на животните имат време до края на тази година за своите кучета и до края на 2022 година за своите котки, с цел да ги снабдят със специфичен микрочип.



Имплантираният микрочип ще е наложителен за всички животни, отглеждани вкъщи. Домашните любимци и в този момент се записват прецизно на адреса на притежателя им.

Благодарение на микрочипа, който ще бъде подложен подкожно на домашния любим, управляващите ще получават информация за самоличността на животното и притежателя. Всички данни ще бъдат елементарно налични, а притежателите на домашни любимци, които не го създадат, ще бъдат санкционирани. Ветеринарният доктор Ерхан Гьокдаг изясни по какъв начин ще бъде осъществена тази процедура.

" Това е устройство, което излъчва радиочестота. Това става просто с инжекционна интервенция, т.е. не е интервенция. Не се разграничава от естествената имунизация. Прилага се или на гърба на животното, или на лявата страна на шията, за предпочитане покрай ухото. "

 10 хиляди лири, към 2 хиляди лв. ще е санкцията за притежатели на домашни любимци, които нямат чипове. Цената на чиповете варира сред 120 и 350 турски лири.

Гьокдаг изясни значимостта на приложението с думите: " Първо, то има огромно значение във връзка с следенето на заболявания и имунизации. Вторият значим въпрос е изследване, ориентирано към понижаване на броя на бездомните животни. "

Тази нова процедура стана допустима с помощта на подписан протокол сред Министерството на земеделието и горите и Турската ветеринарномедицинска асоциация, което е оповестено в Държавен вестник.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР