Нова програма за подкрепа на елитния юношески и младежки спорт

...
Нова програма за подкрепа на елитния юношески и младежки спорт
Коментари Харесай

Денков се срещна с Везенков и представи нова програма за елитния юношески и младежки спорт

Нова стратегия за поддръжка на елитния младежки и юношески спорт беше централна тематика в диалога сред министър-председателя акад. Николай Денков, българския баскетболист от международна големина Александър Везенков и министъра на младежта и спорта Димитър Илиев. Целта е да се помогне на спортистите на възраст сред 18 година и 23 година, когато се реализира преходът сред юношеския и младежкия спорт. Този интервал е основен, с цел да може положителните резултати, които тогава младите ни очаквания реализират, да бъдат продължени в елитния спорт.
Прочетете още
„ Вие сте ентусиазъм за всички българи. Убеден съм, че Вашият триумф ще бъде тласък за децата ни да стартират да спортуват интензивно “, обърна се министър председателят към втория българин, който ще играе в Националната баскетболна асоциация на Съединените щати (NBA). Александър Везенков съобщи подготвеност да взе участие в подготвяната национална акция на Министерството на младежта и спорта за поощряване на всеобщия спорт. В нея ще бъдат привлечени част от огромните български спортисти. „ Спортът дава убеденост, сплотява и е средство, посредством което децата да бъдат откъснати от електронните устройства “, безапелационен беше министър Илиев.

Спортната инфраструктура в София и в държавните спортни учебни заведения към Министерството на младежта и спорта също беше тематика на срещата. Стана ясно, че средства за ремонт и рационализация ще могат да бъдат обезпечавани посредством нови целеви стратегии. Министър ръководителят връчи на Везенков почетен плакет за необикновен принос към българския спорт, а баскетболистът му подари своята фланелка с номер 41, с която до неотдавна се състезаваше за първенеца на Гърция „ Олимпиакос “. От министър Илиев Александър Везенков получи българско знаме, което при успехите в Съединени американски щати гордо да развява на игрището на „ Сакраменто кингс “.

Александър Везенков е вторият българин след Георги Глушков, който ще играе в NBA. Най-добрият български състезател за 2022 година подписа тригодишен контракт със „ Сакраменто кингс “. През миналия сезон Везенков стана първенец на Гърция с Олимпиакос доближи до край в Евролигата и стана най-полезен състезател и топ изпълнител в шампионата. Българинът се показа чудесно и с националната фланелка на Европейското състезание през 2022 година

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР