Нова програма в подкрепа на туристическия бранш обяви Българската банка

...
Нова програма в подкрепа на туристическия бранш обяви Българската банка
Коментари Харесай

ББР отпуска кредити до 750 000 лв. на хотелиери и ресторантьори

Нова стратегия в поддръжка на туристическия отрасъл разгласи Българската банка за развиване (ББР). Тя ще бъде в размер на 60 млн. лева и ще бъде за обезпечаване на ликвидна помощ на компаниите в бранша.

Това стана ясно при подписването на Меморандум за съдействие сред ББР и Министерство на туризма, на което участваха министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер, министърът на туризма Христо Проданов и изпълнителният шеф на ББР Владимир Георгиев.

" ББР ще оказва помощ на дребния и междинен бизнес. Тя ще продължи да работи за бъдещето ръка за ръка с българския бизнес ", уточни Лорер.

ББР с ново лице

" Пред вас е новото лице на ББР. Всички помните историите от лятото и положението, в което намерихме банката. Започваме новата година с явен образец каква ще бъде ББР ", съобщи Лорер при представянето на документа, който планува поддръжка за фирмите в областта на хотелиерството и ресторантьорството, както и новата кредитна стратегия на ББР, ориентирана към бранша.

" Всички добре знаем, че туризмът беше най-засегнат от корона рецесията. Търговските банки се отнасят с съмнение към представители на бранш туризъм. Коалиционните сътрудници взехме решение да създадем специфичен артикул за българския бизнес, ние към този момент го подписахме, желая да поздравя управлението на ББР, тъй като връщат банката в към нейните устои ", сподели от своя страна министърът на туризма Христо Проданов.

Какво, какъв брой и за кого?

В рамките на програмата „ “ са планувани два продукта – „ Ликвидна помощ за ресторантьори “ и „ Ликвидна помощ за хотелиери “.

Предимството при тези нови условия е, че обезпечават достъп до финансиране и на компании в просрочие до 90 дни при избрани условия.

Фирмите ще могат да аплайват за рефинансиране на заеми, за оборотни средства, за ободряване и обновяване и други Предвидени са гратисни интервали до 18 месеца.

Максималният размер на заема за компании до 49 души е 500 000, а сред 50 и 249 750 хиляди лева и по двата продукта.

Рефинансираните заеми ще могат да бъдат разсрочени до две години, като се облекчат погасителните им вноски.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР