Нова програма, по която ученици до 11 клас ще могат

...
Коментари Харесай

Служебният кабинет ще подпомага туризма с безплатни ученически ваканции

Нова стратегия, по която възпитаници до 11 клас ще могат да летуват в България гратис, ще се опита да насърчи летния туристически сезон и да подкрепи образованието. За задачата с 15 млн. лева от държавния бюджет служебният кабинет предлага да бъде покрита лятна едноседмична отмора на към 30 хиляди деца и учители в страната. Индивидуалната сума за всеки ще бъде 500 лева, в които би трябвало да бъдат включени настаняване, превоз, храна и застраховка.

Допитване на " Капитал " до туроператори демонстрира, че сумата е междинна за цените на стратегиите за летни лагери за деца. Но общият бюджет ще стигне за сред 4 и 5% от учениците в България, които би трябвало да бъдат подбрани от кандидатстващите учебни заведения и евентуално това ще се трансформира в проблематичен проблем.

Кабинетът възнамерява още и да отдели 400 хиляди лева за рехабилитация на учители в държавни санаториуми по сходство на програмата от предходната година, в която служители на реда и медици на първа линия можеха да получат ваучери за отмора в държавни станции.
За кого е безплатната отмора
Новата стратегия беше показана от министрите на образованието Николай Денков, на туризма Стела Балтова и на финансите Асен Василев. Тя е наречена " Отново дружно " и се чака да започва при започване на юли като за нея ще имат опция да аплайват всички 2288 учебни заведения в България за най-много по 70 възпитаници. Почивките би трябвало да дават отговор на наредбите за детски отдих: да бъдат проведени от лицензиран туроператор, пътуванията да са в светлата част на деня и така нататък

Държавната стратегия планува да бъдат отделяни 500 лева на възпитаник и продружаващ преподавател за едноседмично пътешестване, включващо превоз, настаняване, храна, просветителни и културни действия и застраховка. " Средната цена на детските лагери за лятото е тази, по-скъпи са стратегиите с езиково образование. Но за сумата от 500 лева е изцяло допустимо да бъдат направени стойностни стратегии за възпитаници ", споделя Свидна Динева, шеф на туроператора " Лоял травел ", който провежда училищен стратегии и пътувания.
" Най-бързият печели "
Отделените 15 млн. лева за програмата ще обзет едвам сред 4 и 5% от българските възпитаници, които съгласно данните на Националния статистически институт са общо 703 хиляди във всички общообразователните и професионални учебни заведения. Но самият метод на кандидатстване евентуално ще докара до конфликтни обстановки, свързани с класиранията и подбора на пътуващите деца. Самите учебни заведения ще са тези, които би трябвало да провеждат целия развой, както и да изберат туроператорска организация, с която да работят.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР