Нова програма на правителството в Кипър за стимулиране на вътрешния

...
Нова програма на правителството в Кипър за стимулиране на вътрешния
Коментари Харесай

Правителството в Кипър стимулира вътрешния туризъм с нова програма

Нова стратегия на държавното управление в Кипър за стимулиране на вътрешния туризъм посредством субсидиране на разноските за него стартира от през днешния ден. В продължение на 3 месеца, до края на юли, непрекъснато живеещите в страната, в това число българите, могат да почиват в хотели на острова на преференциални цени.

Почти 200 хотели, измежду които и 5-звездни, ваканционни жилища, туристически селища, места за агротуризъм във всички региони на Кипър се включиха в програмата и оферират лятна отмора при понижени цени, част от които се заплаща от страната.

Определената оптималната цена за двойна стая със закуска на вечер е 100 евро с Данък добавена стойност, като хотелите оповестиха и цени от 40-50 евро.

Държавата поема 20 евро от тази стойност.

Изискваният за преференциалните условия най-малък престой е 3 нощувки, а оптимално допустимият - 7.

За реализацията на програмата са планувани 3 млн. евро, оповестиха от Министерството на туризма.

Новият проект за субсидирана лятна отмора е част от тактиката на държавното управление за поощряване на локалния туризъм посредством даване на отдих на налични цени.

Програмата е и част от ограниченията за подкрепяне на хотелиерството, туризма и стопанската система като цяло след коронавирусната рецесия и за компенсиране на въздействието върху тях от загубата на съветския и украинския туристически пазари.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР