Нова прогноза за демографията у нас. Доклад на ЦРУ за

...
Нова прогноза за демографията у нас. Доклад на ЦРУ за
Коментари Харесай

България е 11-ата най-бързо изчезваща нация в света, сочи доклад на ЦРУ

Нова прогноза за демографията у нас. Доклад на Централно разузнавателно управление на САЩ за международните трендове дефинират България като 11-ата най-бързо изчезваща нация в света.

Според анализаторите живеем в 25-ата най-застаряваща страна. Данните от миналата година проучват и от Организация на обединените нации, проследявайки общия коефициент на плодовитост или междинния брой деца, родени от една жена. Те доближават до заключението, че Старият континент е под опасност. Средно този индикатор за Европа е 1,5 при нужни стойности от 2,1 пункта, с цел да не се стопява обещано население. България е една стъпка по-високо от междинното за Европа.

Преди две години в фамилията на Невена и нейния брачен партньор Иван се появява знамение номер едно - Симеон взел първата писмен знак от името на единия си дядо. Още тогава са безапелационни. Семейството им би трябвало да продължи да пораства. Така се появява тяхното знамение номер две – Валери, кръстена на другия си дядо. Семейства като това подреждат България на равнище над междинното за Европа, що се касае до коефициента на плодовитост.

" Той доближава най-ниски стойности през 1997 година в отговор на тежката икономическа рецесия, в която изпада страната. Тогава този коефициент пада до 1,1. След това към този момент последователно се повишава ", споделя проф. Надежда Илиева от Националния институт по геофизика, геодезия и география към Българска академия на науките.

Но прогнозата е, че популацията у нас ще намалее с към 30% в идващите 20 години. Експертът прибавя, че към 2050 година България ще бъде към 4,5 милиона. Според експертите, казусът у нас не е толкоз с раждаемостта, колкото с застаряването на популацията и високата смъртност.

Въпреки това, с вяра да са част от смяната на тези трендове, само че и с отговорност да обезпечат почтено бъдеще на децата си, Невена и брачният партньор ти за повторно си потеглят от майчин дом с бебе на ръце.

Новородените в " Майчин дом " от началото на годината са повече от 200. Д-р Юрий Хранов споделя, че от ден на ден дами избират естественото раждане. По негови думи през предходната година е имало по 8 раждания дневно, а в този момент са по 10.

Ако наклонността се резервира, тази година " Майчин дом " може да надмине върха, който сложи през 2023-та. Рекорд, който за акушер-гинеколога лекар Юрий Хранов е резултат от ежедневни чудеса.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР