Нова приумица на родните търговци вбеси крайния потребител. Причината е,

...
Нова приумица на родните търговци вбеси крайния потребител. Причината е,
Коментари Харесай

Грабеж: Дерат ни с 5 стотинки за пликче!

Нова прищявка на родните търговци вбеси крайния консуматор. Причината е, че в някои хранителни вериги у нас към този момент начисляват и цена на най-обикновеното пликче, каквито се поставят на ролки край стелажите с плодове и зеленчуци.

„ Останах изумена, когато погледнах касовата си записка и видях, че са ме таксували по 0,05 лв. за всяко от тези тънки и неспособни за втора ръка пликчета. То бива лакомия, само че към този момент прекаляват с тези хитрини на дребно “, написа възмутена читателка на „ Телеграф “.
Грабеж
Друг жител, също неотдавна жилнат с дребната, само че дразнеща сума, разясни, че това е така наречен HDPE плик, който е разградим и се води за екологичен. „ С тази екология към този момент тотално ни объркаха живота, от колите до чинийките и виличките, та в този момент и дребните пликчета. А и го вършат за облага “, безапелационни са хората. Мнозина приканват за интервенция на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП), защото всеобщото мнение е, че това е обеден обир. “С тез стотинки няма да обеднея, но прекаляват към този момент! Смешни са! “, разяснява млада жена от столичния квартал „ Дружба “, която е разгласила и касова записка за доказателство. „ В ръцете ли да си нося черешите и да им ги изтърся на касата “, пита различен консуматор.
Пакет
Проверка на „ Телеграф “ сподели, че пакет с 1 кг пликове HDPE коства 0,80 лв.. Пакетът съдържа към 200 броя пликчета. Т.е. от продажбата им по 0,05 стотинки веригата магазини печели 10 лв. от пакет, който купува за по-малко от 1 лев. Всеки самичък може да реши дали претекстовете са в интерес на екологията или в интерес на печалбарството. Според консуматори новата мода се практикува в още няколко известни вериги у нас неотдавна, а оправданието е следващата инструкция на Европейския съюз.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР