Нова практика - подземни контейнери за смет, започват да въвеждат

...
Нова практика - подземни контейнери за смет, започват да въвеждат
Коментари Харесай

Монтират подземни контейнери в Пловдив


Нова процедура - подземни контейнери за боклук, стартират да вкарват в Пловдив. Това разгласи началникът на общинското дружество "Чистота " Иван Стоянов. Целта е във въздуха да не се носи миризма на боклуци, а и да не се скапва визията на красивите централни улици в града на тепетата.

Планира се първите сходни съдове да се сложат на улица "Отец Паисий ", която сега се ремонтира. Идеята е такива контейнери да се разположат и по улиците "Филип Македонски " и "Иван Вазов ", както и по бул. "Цар Борис III Обединител ", съобщи Българска национална телевизия 2.

За построяването на първите подземни контейнери ще бъде оповестена социална поръчка. За да се положат в земята общоприетите съдове вид "бобър ", би трябвало да се направи ров на дълбочина към 2 и половина метра. При по-тесните улици ще се мине на вид с по-малки контейнери, които да се спускат на метър и 40 см в земята. Предвижда се съдовете да се разполагат по линията на дърветата, посадени по улиците, тъй като там е по-малко евентуално да има подземна инфраструктура. Възможно е подземни контейнери да се поставят и към парковете.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР