Нова пощенска марка 110 години Ботев Пловдив ще бъде валидирана

...
Нова пощенска марка 110 години Ботев Пловдив ще бъде валидирана
Коментари Харесай

Валидират пощенска марка „110 години Ботев Пловдив”

Нова пощенска марка „ 110 години Ботев Пловдив ” ще бъде валидирана и пусната в приложимост публично през днешния ден.

Официалната гала по валидацията ще се състои от 11,30 часа в някогашния Новотел в града на тепетата и бъде осъществена от представители на Министерство на превоза и известията, като за задачата е направен специфичен щемпел. Поканени са и ветерани на тима. На място всеки последовател и колекционер ще може да закупи пощенската марка в блок, а тя – да бъде подпечатана.

На пощенската марка е изобразен вторият шампионски тим на „ Ботев Пловдив “ от 1967 година По този метод дружно със 110-годишния празник от основаването на клуба ще бъде отразена и 55-годишнината от спечелването на шампионската купа на България.

Автор на пощенската марка в блок е художникът Венцислав Йорданов. Това е и самобитно продължение на издадената за стогодишнината пощенска марка, на която е изобразен първият шампионски тим на Ботев Пловдив от 1929 година На блока към новата пощенската марка е маркиран емблематичен миг от историята на клуба и стадион “Христо Ботев ”, именуван от почитателите “Колежа ”.

Надяваме се, че реконструкцията на стадион “Христо Ботев ” ще бъде приключена в цялостен размер и къси периоди, с цел да може още веднъж да се любуваме на незабравимите футболни спектакли край Бирената фабрика, допълват от Инициативния комитет и от клуба, откъдето канят всички последователи на тима, филателисти и колекционери на формалната гала.

Ботев Пловдив е най-старият действителен футболен клуб в България. Основан е през 1912 година и взе участие в Първа професионална футболна лига. Клубът е повторен първенец на България през сезоните 1929 и 1966/67, както и троент притежател на Купата на България през 1961/62, 1980/81 и 2016/17. Патрон на Клуба е великият бунтовник и стихотворец Христо Ботйов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР