Нова порция студ и сняг ще ни донесе циклон, зараждащ

...
Нова порция студ и сняг ще ни донесе циклон, зараждащ
Коментари Харесай

Нов циклон носи студ и сняг

Нова порция мраз и сняг ще ни донесе циклон, зараждащ с е в Италия.

Неговият център още веднъж ще бъде над Беломорието, в Южна Гърция още веднъж ще вали влажен сняг. Тези превалявания ще обзет и турското крайбрежие на Бяло море, само че циклонът бързо ще се изнесе на юг ", каза синоптикът Петър Янков пред Bulgaria ON AIR.

Той показа, че идващият циклон се заражда над Италия.

" Бързо ще доближи до нашата съседка Гърция, ще обхване и нашата страна още веднъж със снеговалежи. Границата сред студения въздух и топлия въздух минава тъкмо през Беломорието и крайбрежието на Турция.

Там се образуват тези вихри и тези снеговалежи. Стара планина ни пази и разрушава облачните системи. В момента синоптичната конюнктура е такава, че има регионален транспорт над Балканите и през нашата страна минават облачни системи, които са доста бързи ", добави Янков в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му те са със мощни ветрове.

" Във вторник се чакат превалявания, основно в Западна и Южна България, снежната завивка ще е до най-много 5-7 см, само че още веднъж тези циклони ще преминат южно. През почивните дни София ще бъде най-студената балканска столица. 

Максималните температури ще са към 3-4°. В прилежащите столици оптималните температури ще бъдат от 6 до 11° ", акцентира синоптикът.

Минималните температури ще се движат от минус 6 до минус 1 градуса в нашата страна. А сега най-студено е в Перник и Кюстендил - минус 4°.

" Февруари ще стартира със снеговалежи, които ще основат снежната покривна в Западна и Южна България. Най-малка снежна завивка ще има в Добруджа. 

Следва месец с по-малко превалявания и топъл февруари, което не е по никакъв начин добре за селското стопанство. Очакват се и по-високи температури. Пролетта за малко ще даде поръчка за своето настъпване ", разяснява Петър Янков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР