Нова порция рокади в енергетиката: Директорът на Булгаргаз“ е смененДеница

...
Нова порция рокади в енергетиката: Директорът на Булгаргаз“ е смененДеница
Коментари Харесай

Вечерни новини: Чистка в „Булгаргаз“; Отлага се пълната либерализация на пазара на ток

Нова порция рокади в енергетиката: Директорът на „ Булгаргаз “ е заменен
Деница Златева е подала оставка като изпълнителен шеф на „ Булгаргаз “, а със свое решение от през днешния ден Съветът на шефовете на „ Българския енергиен холдинг “ я е приел. Освен нея от състава на Съвета на шефовете на сдружението са освободени и Димитър Спасов и Татяна Петрова-Бояджиева. 
Излизането на семействата на свободния пазар на ток се отсрочва
Енергийната комисия в Народното събрание прие на първо четене да се отложи с година плануваната от 1 юли 2024 година частична либерализация на пазара на ток. От тази дата ЕРП-тата трябваше да купуват електричество от свободния пазар и да го продават на контролирания. Разликата трябваше да се покрие от Фонд " Сигурност на електроенергийната система ". 
Президентът няма да утвърди Даниел Митов за външен министър
В петък ще поканя служебния министър председател Димитър Главчев да обсъдим неговите оферти за промени в служебния кабинет. Това сподели пред публицисти президентът Румен Радев, който посрещна в София италианския си сътрудник Серджо Матарела.

Двама министри се освобождават единствено седмица след клетвата на служебния кабинет, което е следващо доказателство за неуспеха на конституционната промяна “, разяснява президентът. 
Всяко отсрочване на еврозоната коства милиони на банките в България
Банките в България не престават подготовката си за присъединяването на страната към еврозоната. Въпреки политическата неустойчивост и високата инфлация, чието равнище към момента е отвън европейските критерии, ние (бел. р. – банките в България) не сме трансформирали целевата дата от 1 януари 2025 година и банките ще бъдат подготвени до тогава. Това съобщи ръководителят на Асоциацията на банките в България и основен изпълнителен шеф на Пощенска банка Петя Димитрова.
OMV търси сътрудник за газовите изследвания край Варна
Австрийско-румънското сдружение OMV Petrom търси нов партньор за изследването за петрол и газ от черноморския блок „ Хан Аспарух “ край Варна след оттеглянето на френската Total от плана. OMV Petrom позволява новият сътрудник да бъде българска компания. Това излиза наяве от среща сред Роб Добинс, началник интернационалните връзки и активи на OMV Petrom, и служебния енергиен министър Владимир Малинов.
Само 8 общински плана към този момент са възможни за държавно предплатено финансиране
Към момента в Министерство на районното развиване (МРРБ) има постъпили 30 претенции за предплатени заплащания от страна на общините, с които да дадат старт на планове, включени в амбициозната стратегия. От тях обаче единствено 8 на обща стойност едвам 6.5 млн. лева дават отговор на условията за допустимост. Подписаните досега съглашения с общините са на обща стойност 1.9 милиарда лева Това стана ясно от чуване на министъра на районното развиване Виолета Коритарова и на финансовия Людмила Петкова в Народното събрание.
България е измежду последните в Европа по измами в Revolut: Кои са най-често срещаните?
България се оказа измежду страните в Европа с минимум случаи на измами през Revolut. Тя се класира на 29-то място по брой жертви на машинация на хиляда клиенти. Това излиза наяве от първия Доклад за финансовите закононарушения и сигурността на потребителите на компанията, който тя разгласява през днешния ден. Той идва на фона на все по-динамичния и комплициран пейзаж на злоупотреби, като в него са обрисувани водещите трендове за 2023 година и данни за най-срещаните типове измами.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР