Нова порция имейли разпратени из СофияГлавният секретар на МВР ще

...
Нова порция имейли разпратени из СофияГлавният секретар на МВР ще
Коментари Харесай

Училищният терорист поиска биткойни

Нова порция имейли разпратени из София
Главният секретар на Министерство на вътрешните работи ще глобява шефове, в случай че стопират занятията 

Ако няма пари, терорът ще продължи

Голяма сума биткойни в своя криптопротфейл – това изиска незнайният терорист, който твърди, че е първият, почнал офанзивите против българските учебни заведения. Днес той изпрати нов имейл до 53 адреса от служебната поща на столични учебни заведения в опит да провокира суматоха. Само на няколко места обаче занятията са били прекъснати и децата евакуирани, макар че от Министерство на вътрешните работи решили, че опасността е подправена.

Както писа „ Труд news ”, вълна от закани заля учебните заведения в страната през цялата седмица преди изборите на 2 април. През първите дни имейлите идваха от създател, представящ се като  Егор Синянский, а от сряда нататък се яви цяло стадо негови следовници – най-вече възпитаници, на които им хареса да не влизат в час. Новата порция имейли бе подписана от същия Егор и започваше с послание на „ ти “ към българските управляващи: „ Все още не си ме хванал “. Авторът прецизира, че с него работи и брат му Даня Зайнуллин – руснак, живеещ в България. После текстът продължава по този начин: „ Вербувал съм доста хора в моя легион и съм се снабдил с съоръжение за произвеждане на бомби и оръжия. И ние ще стреляме и ще взривим всички учебни заведения и университети в София когато и да е. “ След тези закани Егор взема решение да  използва по-учтива форма за послание към нашите управляващи: „ Можете да избегнете това. Ако прехвърлите огромна сума биткойни в моя криптопортфейл ”. Посочва кода си и продължава: „ Трябват ми вашите пари. Ако няма пари, терорът ще продължи. Ако има пари, всичко ще завърши. Ние чакаме “.

Днес основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров разгласи, че още от петък – 31 март, има заповед на служебния министър Демерджиев, съгласно която Министерство на вътрешните работи, а не шефовете на учебни заведения вземат решение дали да приключват занятията и да опразват постройките. По думите му новото известие на Егор е било преценено в Министерство на вътрешните работи като несериозно, все пак някои шефове отново разпуснали занятията. Тодоров даде период до вечерта всички шефове да се подпишат, че са чели заповедта, след което ще ги глобява за несъблюдение на полицейски разпоредби.

В Пловдив
Шестокласнички взеха решение, че не им се учи


Полицаи със следови кучета ревизираха за гърмеж в пловдивско учебно заведение.

Общинското учебно заведение „ Димитър Димов “ в Пловдив бе евакуирано тази заран поради бомбена опасност. Малко след началото на втория час е имало позвъняване на телефон 112 за сложена бомба. Ръководството и учителите разбрали за него, чак когато в двора се изсипали няколко полицейски коли и униформени, които водели следови кучета, с цел да търсят гърмеж. Децата са били изведени без суматоха от постройката, а единствено след половин час за позвъняването били арестувани  две шестокласнички. По неофициална информация на разпитите девойки споделили, че не им се учи, а тяхното школо не било затваряно предходната седмица, когато в Пловдив имаше валяха бомбените закани. „ Детска работа. Подвели са се, само че ще си понесат следствията “, сподели директорката на учебното заведение Спаска Кожухарова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР