Нова положителна проба за чума при мъртво диво прасе е

...
Нова положителна проба за чума при мъртво диво прасе е
Коментари Харесай

Нова положителна проба за чума при диво прасе в Смолянско

Нова позитивна проба за чума при мъртво диво прасе е открита в област Смолян, оповестиха на провеждащото се през днешния ден съвещание на Областната епизоотична комисия, съобщи Българска телеграфна агенция.

Пробата е от мъртвец от глиган, открит в региона на с. Михалково, общ. Девин. Всички открити до момента случаи на АЧС в област Смолян са при открити мъртви глигани, проучванията от отстреляните до момента свине са негативни, прецизираха от ОДБХ.

Предстои да се издаде заповед за оповестяване на инфектирана зона за случая при с. Михалково, прецизираха представители на комисията. Мъртвият глиган е открит от екскурзиант в опашката на бент. " Въча ", съгласно заместител регионалния шеф Владимир Гърбелов. Регистрираните до момента огнища на АЧС в Смолянска област са край с. Змеица /общ. Доспат/, в региона на Държавно ловно стопанство " Извора " край Девин, с. Забърдо /общ. Чепеларе/.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР