Нова политическа изненада поднесе лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. След

...
Нова политическа изненада поднесе лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. След
Коментари Харесай

Борисов изненадващо: Бихме подкрепили правителство с мандат на ПП, но при ясно разписани условия

Нова политическа изненада сервира водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. След като през вчерашния ден разгласи, че поради далаверите на Петков/Василев с газа Политическа партия става партия, сложна за партниране, през днешния ден обърна палачинката.

ГЕРБ биха подкрепили " Продължаваме промяната " за втория мандат, в случай че той стигне до Кирил Петков и Асен Василев - само че при ясно написани условия.

Това се разбра от думите Борисов пред публицисти в Пловдив.

 

" Може да подкрепим всичко в името на хората ", отговори той на въпрос за държавно управление на Политическа партия. " Но няма да мога да обясня за какво виновниците за тази рецесия ги поддържам да вършат същите бели. Ако се подпишат, в случай че има написан документ, подписан от партиите, ще ги подкрепим в името на хората. Тръгнат ли да вършат нелепости обаче, ще бъдат свалени ".

 

" Дали е вторият мандат - ще подкрепим втория. Дали ще е третият - ще подкрепим третия ", сподели още той и съобщи, че е " оптимист ", че страната е крачка по-близо до сформиране на държавно управление. 

 

Борисов изясни, че е нужно " ексцентрично решение " - документ, подписан от политическите партии, включващ избрани политики, по които да се работи, и по този начин да има държавно управление в границите на избран интервал от време.

 

" За къс интервал. Може и за 3 дни, за 3 месеца, за 6 месеца. Само това, което сме подписали. Министрите кои ще са - по тази причина има водачи, има изпълнителни органи на всяка партия ", сподели водачът на ГЕРБ.
 

Ето акцентите от изказването му пред медиите:

 

Правителство може да има. Без нерви и без его, дадох през вчерашния ден формула. Ако след всички срещи на партиите, което е голям прогрес, се изготви документ, обезпечен от партиите, от министри, които не са политически лица, както е служебното държавно управление, с къс мандат, да мине зимата, и оттам-нататък е ясно, че се отива на избори.

 

Очаква ни зимата на Асен Василев.
Можем да подкрепим всичко в името на хората, само че не мога да обясня за какво поддържам виновниците за рецесията да вършат отново бели.

Ако се разпише какво ще се прави, ГЕРБ ще поддържат Политическа партия, само че, в случай че отново стартират да вършат пакости, няма да ги поддържат.

 

Не ви ли е позор като публицисти, когато министър председателят (бел.ред. Кирил Петков) приказва, че е арестувал съперника си пред бременно дете (бел.ред дъщерята на Борисов, Венета), обърна се водачът на ГЕРБ към представителите на медиите, напомняйки за ареста му преа април м.г.. Преди дни Борисов разкри пред Епицентър.бг, че по време на ареста му, щерка му Венета е била бременна с третото си дете - щерка, която се роди преди седмица.

 

Борисов поздрави жителите на Пловдив за придобивката на пречиствателната станция. " От целия боклук 20 хиляди тона, се трансформира в метан станцията в сила, която задвижва пречиствателната станция за 450 хиляди души. Това е голям план за 120 млн. ", съобщи Борисов и добави:

 

Зад нас е всичко, което сме свършили. Това са обстоятелствата. Като кажат, че нищо не е направено... То единствено пречиствателните станции да вземеш. В Марица към този момент ще се излива безусловно чиста вода. Затова сме пристигнали, с цел да забележим какво сме свършили. Това е в изгода за здравето на хората, отсече той.

 

Всички партии още на изборите са заявили какво могат и какво не могат да вършат. В такава обстановка като политическата рецесия единственото, което е нужно е разсъдък - да има държавно управление, да има парламент, сподели Борисов на въпрос за диалозите за кабинет.

 

Без нерви и без его, дадох през вчерашния ден формула. Ако след всички срещи на партиите, което е голям прогрес, се изготви документ, обезпечен от партиите, от министри, които не са политически лица, както е служебното държавно управление, с къс мандат, да мине зимата, и оттам-нататъка е ясно, че се отива на избори.

 

Борисов изясни, че е нужно " ексцентрично решение " - документ, подписан от политическите партии, включващ избрани политики, по които да се работи, и по този начин да има държавно управление в границите на избран интервал от време.

" За къс интервал. Може и за 3 дни, за 3 месеца, за 6 месеца. Само това, което сме подписали. Министрите кои ще са - по тази причина има водачи, има изпълнителни органи на всяка партия ", сподели водачът на ГЕРБ.

 

" Всички партии още на изборите са заявили какво могат и какво не могат да вършат. В една сходна обстановка, в която е изпаднала страната като политическа рецесия, единственото е разсъдък. Да има държавно управление, да има парламент. Защото Народното събрание работи. Всеки ден вършим обединения с големи болшинства. Трябва да остане (б.а. - парламентът) за законите по Плана за възобновяване и всичко останало. Без нерви, без его, няма значение с кой мандат е.

 

Дадох през вчерашния ден формула – не споделям, че е най-правилна или единствена. Но в случай че след всички тези срещи на политическите партии - а това е голям прогрес - може да се изготви документ, обезпечен от политическите партии, от министри, които не са политически лица, с къс мандат месец-два-три-пет, да мине зимата, да се решат проблемите. После ще е ясно, че ще се отиде на избори ", добави той.

 

Борисов счита, че желанието на партиите е " в името на хората ". Подобен вид не ощетява никого, не привързва никого към никому, а взема решение проблемите, твърди някогашният министър председател. " Готови сме за отваряне на бюджета, само че без документ, в който да е написано какво ще подкрепим всички, това е сватбарски бюджет и банкрутът ни е сигурен ".
 

Ние освен подкрепихме бюджета на кабинета Петков, само че и съществени моменти бяха препоръчани от нас. Кое се промени за 1 месец, че бюджетът, който персонално Василев внесе, та да се приказва, че идва злополука. Финансов министър, на който бюджетът не устоя и месец, би трябвало ли да е във властта, попита реторично Борисов.

 

Сега предизборно желаят да си купят гласове. Това преди време беше заклеймявано като предизборно извършване на покупки. Искаме документ, подписан от водачите, че единствено, по което се приказва, ще се приема, сподели Борисов.

 

Хората стачкуват през днешния ден, тъй като техните приходи не бяха предпазени от партията на Василев и Петков, разяснява той днешните митинги на синдикатите. Асен Василев направи доста бюджети и сутринта зам.-шефката на КТ " Подкрепа " сподели, че когато те са сложили въпроса за МРЗ и приходите, господин Василев им отказал, напомни Борисов.

 

С Добрев правихме една сметка - нямаше по-добра обществена политика от санирането, тъй като стотици дребни компании санираха блоковете, хиляди работни места. По-ниска сила и по-дълъг живот на панелните блокове. Добрев пресметна, че ние единствено от това, което сме създали в санирането 1 млн. мегаватчаса на година сме икономисали и изнасяме. Този звук страната го е продала и е спечелила в резултат на икономията от саниране. Кръгът се е затворил, а изгодата за жителите е голяма, отсече Борисов.

 

Попитан дали той може да е министър председател, отвърна: " В друга страна това нямаше да се разисква – нито има по-опитен, нито по-можещ, нито с по-голям престиж на открито. Но няма да го причиня нито на себе си, нито на фамилията си, нито на партията. В една демократична страна излиза министър-председателят и споделя: " Аз задържам моя конкурент ". И това за вас не е нищо, това за вас не е скандал ", съобщи Борисов, обръщайки се към публицистите.

 

А за " Продължаваме промяната " разяснява: " Не случиха на сътрудници. Слави Трифонов и неговите мафиоти – крадци, напуснаха. С Корнелия Нинова се скараха. 200 000 гласоподаватели си потеглиха.

 

Петков споделя - с никакво присъединяване на ГЕРБ. Значи с Движение за права и свободи ще създадат, с „ Възраждане “ ще създадат? Тогава не могат да приказват за полезности на съюзи и НАТО ",продължи разсъжденията си Борисов

 

" Затопляне сред мен и Румен Радев няма, само че той постъпва умно ", сподели водачът на ГЕРБ за забавянето на мандатите. " Успяхме да приемем значими закони ", аргументира се Бойко Борисов.

 

Той подлага на критика бюджета, направен от Асен Василев, тъй като не съумял да отбрани приходите на хората. " Чака ни зимата на Асен Василев ", твърди той. И прикани да се провиснал средства за саниране по Плана за възобновяване, тъй като по този метод ГЕРБ спестявали по 1 милион мегаватчаса на година сила: " Това е един огромен реактор на Марица ".
 

Радомир Чолаков разгласи пред публицистите, че може да се реализира консенсус и в правна комисия и в други и се гласоподават законите по Плана за възобновяване. По-ефективен парламент в последните години не е имало, отсече Чолаков.

 

На предходната си аудиенция в града на тепетата предходната седмица Борисов разгласи, че ГЕРБ ще издигне нов претендент за кмет на локалните избори следващата година. Впоследствие актуалният градоначалник Здравко Димитров изясни, че още преди време е обсъждал с партийния водач отдръпването си от властта.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР