Нова подпорна стена тип хотел се издига на брега на

...
Нова подпорна стена тип хотел се издига на брега на
Коментари Харесай

Строи ли се нова подпорна стена тип "хотел" на морския бряг?


Нова подпорна стена вид " хотел " се издига на брега на морето. Триетажната постройка е до самия плаж в Черноморец. А парцелът е унаследен на един от вложителите.

" Имало е сграда, която съборихме преди две години. След като я съборихме направихме план за жилищна постройка със заведения за хранене ", изясни Станислав Стаматов, притежател на градежа.

Укрепителната стена на наклонения склон граничи с централния плаж на Черноморец, а локалните споделят, че тук е трябвало да бъде зелена зона.

Планът за регулация на град Черноморец е от 1982 година и в него има 4-5 парцела, които са отредени за озеленяване, описват от администрацията, само че до ден сегашен не са отчуждени.

" Хората си владеят парцелите, живеят си там и заради тази причина е направено изменение на подробния ус-тройствен проект за застрояване в личните им “, показва инж. Иванка Хльостърова, шеф Устройство на територията при община Созопол.

" От 1982 година до 2022 година са 40 години, законите оттогава са се трансформирали неведнъж. Тези хора, те са притежатели на парцелите, те ги владеят, аз не виждам за какво да не могат да вършат поправки или да строят ", съобщи Тихомир Янакиев, кмет на община Созопол.

Строежът би трябвало да бъде подготвен до края на идната година.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР