Нова победа над Спартак Търнава увеличава шансовете на Лудогорец за

...
Нова победа над Спартак Търнава увеличава шансовете на Лудогорец за
Коментари Харесай

Лудогорец се изправя срещу Спартак Търнава в мач от петия кръг на груповата фаза в турнира Лига на конференциите

Нова победа над Спартак Търнава усилва възможностите на Лудогорец за излизане от групите на Лигата на конференциите. Шампионът на България гостува на Спартак Търнава в мач от петия кръг на груповата фаза на шампионата. Двубоят е довечера от 22:00 ч.

В титулярния състав се чака да се завърне капитанът Антон Недялков, който пропусна последните два мача на “орлите ”, защото страдаше от контузия, получена по време на лагера с националите. Георги Дерменджиев няма да може да разчита на Спас Делев, който е болен.

" Много добре знаем какво да чакаме от тази среща и тя ще се разграничава от първата. Те играят вкъщи, тъй че евентуално ще бъдат по-труден съперник, по-агресивни. Но аз мисля, че ние към този момент сме наясно с това и сме подготвени за мача за всяка обстановка, която се появи на терена. Що се отнася до мене - да, убеден съм. Но освен тъй като имам положителни мачове с националния тим, а и тъй като към този момент в Лудогорец ми се получават нещата ", показа полският полузащитник Якуб Пьотровски на конференцията преди срещата.



" След мача с Фенербахче се появи шанса, че тимът ни може да излезе от груповата фаза, тъй че ние ще се опитаме да го създадем това нещо. Настроението е положително, няма напрежение. Мачът със Славия е зад тила ни. Наистина домакините няма какво да губят, евентуално ще играят заради тази причина доста умерено. А ние няма да бъдем също толкоз напрегнати и желая от нашите футболисти да бъдат доста търпеливи ", разяснява старши треньорът Георги Дерменджиев.

В първия мач сред Лудогорец и Спартак Търнава българският първенец записа безапелационен триумф с 4:0 в Разград. Победата бе изкована през втората част, когато паднаха и четирите гола във вратата на словаците, а с съществена заслуга тогава бе Якуб Пьотровски, който осъществя две от попаденията. „ Милионерите “ са трети в група Н с актив от шест точки, откакто реализираха и влиятелна домакинска победа над Фенербахче с 2:0 вкъщи. Родният представител отстъпи на турския гранд в Истанбул и бе потиснат от Нордселанд с 1:7 в Дания в останалите си две срещи до тук.

Скандинавците са с точка повече от българския отбор на втората позиция, до момента в който водачът Фенербахче е с девет пункта. Тази вечер, още веднъж от 22:00 часа б.в., „ фенерите “ ще гостуват в Дания. Лудогорец може да вземе преимущество в борбата с Нордселанд за второто място при триумф в Търнава, като възможностите за Дерменджиев и компания на процедура ще се изпарят при проваляне от Спартак и загуба на Фенербахче.



Разградчани посрещат Нордселанд на 14 декември в последния си дуел във всички шампионати за календарната 2023 година. Преди това обаче Лудогорец има два мача в Първа лига – домакинство на Ботев Враца и посещение на ЦСКА, а сред тях посреща и Локомотив Пд в 1/8-финал от шампионата за Купата на България.

Вижте повече в директното включване на Моника Симеонова!





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР