Нова платформа Viva Smart обединява решения в три направления Обособяваме

...
Нова платформа Viva Smart обединява решения в три направления Обособяваме
Коментари Харесай

Виваком обяви IoT за стратегически приоритет

Нова платформа Viva Smart сплотява решения в три посоки

„ Обособяваме Viva Smart като обособена платформа със стратегическо значение за компанията “, сподели Атанас Добрев, основен изпълнителен шеф на Виваком

Виваком сплотява решенията си за „ интернет на нещата “ (IoT) в единна платформа, наречена Viva Smart, стана ясно през днешния ден на конференция в София. Чрез платформата телекомът ще предлага „ умни “ услуги в три посоки: интелигентен град, предпазване на данни и мъдро обучение.

„ През последните години работим доста интензивно в предлагането на обособени умни решения, отговарящи на потребностите на бизнес клиентите ни и българските общини. Но фокусът ни за в бъдеще е да развиваме концепцията за интернет на нещата у нас и да предлагаме повече новаторски и съвременни услуги. Това ни стимулира да обособим Viva Smart като обособена платформа със стратегическо значение за компанията “, сподели Атанас Добрев, основен изпълнителен шеф на Виваком.

Първото направление, Smart City , е платформа за ръководство, мониторинг и разбор на градска среда, която предлага както програмен продукт за съответната община, по този начин и мобилно приложение за всички нейни поданици и посетители, разясни Мирослав Петров – основен шеф продажби в телекома, който показва онлайн опциите на платформата.

Системата, наречена INVIPO, към този момент работи сполучливо в редица градове по целия свят като Дубай, Измир, Дъблин и други. Тя има 13 разнообразни модула, разпределени в витално значими за всеки град области: подвижност, околна среда, сила, сигурност, ръководство.

Мирослав Петров, основен шеф продажби на Виваком, показва онлайн опциите на платформата Viva Smart

Второто направление e Smart Data Hub – единна платформа за изцяло предпазване, транспорт, обработка и потребление на данни. Тя сплотява всичките 11 дейта центъра на Виваком в страната и основава условия за развиване на цифров бизнес на клиенти на телекома, като по едно и също време с това усъвършенства оперативните им разноски. Чрез дейта центровене компанията предлага облачни услуги и ко-локация на ИТ съоръжение.

Третият детайл на Viva Smart e умното обучение – Smart Education . Компанията цели да промени настройките и да сътвори рамка за цифровизация на българското обучение. Идеите й са фокусирани в три посоки: обучение на учители, основаване на цифрово наличие и цифровизация на класните стаи и учебната среда.

До момента телекомът е построил цифрови класни стаи в над 200 учебни заведения и повече от 80 детски градини в цялата страна, а благодарение на сътрудници са подготвени и над 6000 преподаватели. Телекомът възнамерява да започва пилотни лаборатории за образование на учители и възпитаници в 5 града.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР