Нова платформа ще насърчава дамите към кариера в областтаИма сериозен

...
Нова платформа ще насърчава дамите към кариера в областтаИма сериозен
Коментари Харесай

Мъжете остават с голям превес в инженерните науки

Нова платформа ще предизвиква дамите към кариера в региона

Има сериозен дисбаланс сред мъжете и дамите във връзка с висшето обучение в инженерно-технологичните науки (източник: CC0 Public Domain)

Все още има инженерни специалности и науки, които не подготвят дейното присъединяване на дамите, сочи национално изследване, резултати от което бяха оповестени на семинар, финансиран от ЮНЕСКО по програмата му за 2018-2019 година

Запазва се настройката, че естествените науки, осведомителните технологии и техническите науки са по-подходящи за мъже, в сравнение с за дами, съгласно проучването, фокусирано върху мястото на дамите в инженерните науки и технологии.
още по тематиката
Проучването сочи, че има дисбаланс във връзка с висшето обучение в инженерно-технологичните науки – 33,8% от мъжете имат такова, до момента в който дамите са едвам 11,92%, както и при съотношението на мъже-жени в инженерната бизнес среда.

На семинара бе показана платформа за продан на положителни практики и полемики, която цели да увеличи осведомеността за правата и опциите на дамите за присъединяване в управленията на инженерно-технологични организации, както и да предизвиква дамите към избор на кариера в региона на инженерно-техническите науки.

С помощта на платформата ще се разработят серия от механизми и съответни ограничения за подкрепяне на дамите бизнесмени в региона на инженерно-техническите посоки. Ще се подтиква също по този начин наличието на младите дами в развиването на технологично-иновативни посоки.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР