Нова планетарна система купува обсерваторията с планетариум в Габрово. Единственият

...
Нова планетарна система купува обсерваторията с планетариум в Габрово. Единственият
Коментари Харесай

Нова планетарна система купува обсерваторията в Габрово

Нова планетарна система купува обсерваторията с планетариум в Габрово. Единственият претендент да извърши поръчката е италианската компания „ Скайпоинт СРЛ “, чиято оферта е за 149 хиляди лв. с Данък добавена стойност.
Неин ще е задължението да достави, инсталира и конфигурира нова специализирана цифрова система в звездната зала на Центъра за поддръжка на личностното развиване в обсерваторията.
Основно условие по отношение на бъдещият реализатор беше, че системата би трябвало да подсигурява безпроблемна работа със съществуващия уред „ Планетариум ZKP-2 ”.
 Габрово - една дестинация в сърцето на Балкана Габрово - една дестинация в сърцето на Балкана
Лично съм много завързан към град Габрово - родителите ми са учили там (както доста други старозагорци от тяхното поколение), а и съвс...
Подизпълнител на италианската компания снабдител по контракт е „ Андромеда “ ООД – София, която поема инсталацията и образованието на чиновниците да работят със системата.

Астрономическата обсерватория с планетариум в Габрово е основана през 1984 година. В нея са вложени фантазиите на цяла плеяда локални учени и радетели за познания и положително обучение. Тя става действителност, когато предприемчиви инженери и техници от тогавашния машиностроителен комбинат „ Точно машиностроене ” по самодейност на основния шеф Иван Стоянов правят обзавеждането със средства на комбината. Разположена е в квартал „ Петкова равнища “, близо до центъра на регионалния град.
Единствена по рода си в централна България, астрономическата обсерватория и планетариум се посещава от доста възпитаници, студенти, туристически групи. Мисията й е да реализира просветителни, проучвателен и културни функционалности. В характерната конюнктура на звездната зала се  изнасят образователни, известни, детски лекции и стратегии от двама старши учители с висше обучение, компетентност „ Физика “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР