Нова петиция с искане за ремонт на софийските тротоари набира

...
Нова петиция с искане за ремонт на софийските тротоари набира
Коментари Харесай

Диригент с международна известност пострада тежко на столичен тротоар

Нова петиция с искане за ремонт на софийските тротоари набира известност в интернет. Причината – френско-българската диригентка Нели Пинтева – Банс счупи носа и лакътя си откакто се спъна на тротоар в идеалния център на столицата.

В края на юли тя минава по улица „ Московска” до църквата „ Света София”. На няколко метра от общината се спъва в една по-висока плочка на тротоара, пада и се наранява съществено.

Следват интервенции на ръката и носа, а възобновяване се оказва мъчно: „ Едната ми ноздра е напълно запушена, другата на зиг-заг и би трябвало да върша втора интервенция напълно сериозна. Вчера ми махнаха гипса и би трябвало още не мога да си послужвам въобще с лявата ръка би трябвало да стартира рехабилитация и ще забележим какви ще бъдат резултатите”.

--> Инцидентът предизвика Нели да изиска с петиция ремонт на тротоарите в града. Подкрепена е от над 500 души.

„ Първото опрощение е „ Няма пари!”, което не е основателно в случай че се обмислен парите, които се дават за лечение на потърпевшите от тези контузии, несъмнено няма да бъдат малко тези пари”, разяснява Нели.

От общината обясниха, че поетапно обновяват тротоарите. За следващата година е плануван повсеместен ремонт на региона към „ Александър Невски”, ул. „ Московска” и към храма „ Света София” за към 20 милиона лв..

„ Огромен е градът, знаете, че фактически гледаме да приоретизираме нещата, където са най-наложителни ремонтите действия, само че няма по какъв начин да стане на всички места да се обновят тротоарите”, признава зам.-кметът Евгени Крусев.

През тази година са ремонтирани към 40 улици изцяло, с тротоарните настилки.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР