Нова опция за операционна система за компютри ThinkCentre тип All-in-one

...
Нова опция за операционна система за компютри ThinkCentre тип All-in-one
Коментари Харесай

Lenovo започва да продава AIO компютри със специален Android

Нова алтернатива за операционна система за компютри ThinkCentre вид All-in-one или " всичко в едно "

Емил Василев преди 13 секунди 2 Сподели

Най-четени

АвтомобилиДаниел Маринов - 21:20 | 08.10.2023

5 неща, които би трябвало да спрете да вършиме, в случай че карате кола с ръчна скоростна кутия

ХардуерДаниел Маринов - 20:03 | 08.10.2023

Русия ще употребява неразрешените графични процесори Nvidia H100 за построяването на доста мощни суперкомпютри

IT НовиниДаниел Маринов - 21:05 | 08.10.2023

Какво съставлява израелската противоракетна система „ Железен купол “

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Lenovo – най-големият производител на компютри в света наподобява има благосклонности към персонализирано (специално) издание на Android, предопределено особено за корпоративни приложения. Компанията показа ново AIO устройство, готово за работа с Android и възнамерява да пусне още 3 такива системи до края на годината.

Lenovo е сключила съглашение за дистрибуция с Esper – водеща в промишлеността корпорация за Android, с цел да предлага компютри от вида „ all in one – всичко в едно “, съвместими с вездесъщата мобилна операционна система на Гугъл. Китайският компютърен колос към този момент може да предлага портфолио от устройства под марката ThinkCentre, предоставяйки на клиентите опция да употребяват обичайната операционна система Windows, x86-съвместима персонализирана операционна система Android или може би и двете в „ dual-boot “ настройка.

Esper Foundation for Android обезпечава гъвкава, надеждна и сигурна операционна система Android, проектирана да работи на ARM или x86 хардуер. Тази персонализирана операционна система съчетава мощта и гъвкавостта на Android с персонализации и оптимизации, пригодени за особено основани устройства на клиентите. Esper Foundation е построена въз основата на Android Open Source Project (AOSP), само че предлага благоприятни условия от корпоративен клас за персонализирано ръководство, актуализации и варианти за сигурност.

В момента Lenovo предлага настолния компютър ThinkCentre M70a 3rd Gen AIO с избор сред Windows/Linux или операционна система Esper, основана на Android 11. Този компютър се предлага с опция за персонализиране на брандирането, 3-месечни пачове за сигурност и дълготрайна поддръжка (3 или повече години). Специалната платформа за ръководство на Esper разрешава отдалечено внедряване, ръководство, наблюдаване и актуализации на устройството.

Освен това платформата на Esper може да автоматизира работните процеси на ИТ интервенциите, като понижи непланираните престои и разноските, свързани с поддръжка на място. Lenovo съобщи, че новата алтернатива с Android ще бъде от изгода за клиентите в разнообразни браншове, в това число търговия на дребно, хотелиерство и опазване на здравето. Тези промишлености могат да употребяват надеждния хардуер на Lenovo, като в същото време получават опция за неотложно внедряване и наблюдаване на устройствата.

Компанията е подготвена да отговори на изменящите се условия на клиентите в целия пазар на корпоративни артикули. Главният действен шеф и съосновател на Esper, Шив Сундар, акцентира забележителната стойност на осъществяването на сериозни интервенции на таблети с Android.

Цените на ThinkCentre M70a Gen 3 AIO стартират от 900 $ (с процесор Intel Core i3 12-то потомство, 21,5-инчов Full HD екран и 8 GB DDR4 RAM) и доближават до 1250 $ (с Core i7-12700, 16 GB RAM и 512 GB SSD). Lenovo скоро ще предложи Esper Foundation за Android на още 3 системи: ThinkCentre M70q, ThinkCentre M90n-1 IoT и ThinkEdge SE30 v2.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР