Нова опасна мода сред децата. След забраната на така наречените

...
Нова опасна мода сред децата. След забраната на така наречените
Коментари Харесай

След райския газ: Тийнейджърите масово минаха на никотинови бонбони „снузки”

Нова рискова мода измежду децата. След възбраната на по този начин наречените " радостни балони ", цялостни с божествен газ, младежите към този момент си купуват никотинови пакетчета , които наподобяват на бонбони. Проверка на демонстрира, че възбраната за продажба на никотинови произведения на малолетни не на всички места се съблюдава.

Никотиновите пакетчета са познати като " снус. Кутията наподобява на такава с дъвки . Заради наличието на никотин е неразрешена за продажба и приложимост от малолетни .

С позволение от родителите на 14-годишно подставено лице си купува, даже без въпроса - на какъв брой е години? „ Продадоха ми без проблем. Казаха ми да си избера ”, споделя момичето.

Разказва, че „ снуските ”, както никотиновото произведение е известно измежду младежите , са нова мода и няма възпитаник, който да не знае за тях . „ Виждала съм много хора да вземат. Има някои, които са по-силни, има някои, които са по-леки. Може да ти стане неприятно, а може и да не ти повлияе по никакъв метод. Зависи какъв брой мощна е и дали си пушач, или не ”.

Пакетчетата се слагат сред горната джука и зъбите . Причината е, че по този начин никотинът се приема по-бързо от организма, а по-голямо количество може да докара освен до прилошаване, споделя кардиологът доктор Прокопова.

„ Детската лигавица още по-бързо всмуква веществата. Това може да стане бързо и едно дете, което до този миг не е приемало никотин, в това число може да изпита гадене,прилошаване. Да се стигне до повръщане, до пристъп ”, твърди  доктор Рада Прокопова, шеф, поделение по кардиология УМБАЛ " Св. Анна ".

Може да се наложи и лекарска помощ, в случай че пакетчето се спука в устата освен на дете, а и на възрастен. „ Това ще докара до голямо количество никотин в кръвта , което може и да бъде извънредно рисково ”, показва доктор Прокопова.

Причината пакетчетата да се трансформират в мода измежду децата, е в приятното и пониженото чувство за тревога, което носят, считат експертите . „ Всяко едно никотиново произведение ще докара до приучване и до предпочитание да се доближи до все по-висока доза. Тоест този младеж ще се поддаде доста по-лесно на тютюнопушенето, тъй като той ще има потребност от никотин ”, твърди медикът.

Заради това би трябвало да се съблюдават разпоредбите за продажба и надзор - неразрешено за лица под 18 години.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР