Нова опасна мания върлува сред подрастващите. Интернет предизвикателства и игри

...
Нова опасна мания върлува сред подрастващите. Интернет предизвикателства и игри
Коментари Харесай

„Сол и лед“, „Син кит“... - докъде ще стигнат опасните предизвикателства?

Нова рискова фикс идея върлува измежду подрастващите. Интернет провокации и игри като „ Син кит “ или „ Сол и лед “ карат децата да правят застрашаващи живота им дейтвия.

Родители сигнализират даже, че са чували за задания, в които младежи би трябвало да обхванат капсула препарат за пране. Да пресечеш автомагистралата също е измежду рисковите обстановки, които се популяризират посредством интернет.

Според Георги Апостолов от Центъра за безвреден интернет онлайн средата е част от всекидневието на децата.

„ Интернет е част от действителния им живот, това е обществена среда, това е среда за връзка “, уточни специалистът в студиото на „ Здравей, България “ по Нова телевизия.

По думите му тийнейджърството е възраст, в която децата са склонни да подхващат всевъзможни провокации.

„ Когато споделяме, че интернет е рисков и отговорен, ние отхвърляме казуса “, счита експертът, като изясни, че в Центъра от 4 години се вършат образования с деца по какъв начин да бягат от заплахите в мрежата.

Според събеседника му в студиото Ива Екимова е значимо да се приказва с децата, само че не когато е късно. По думите й нарушената връзка вътре в фамилията, само че връзките в учебно заведение, водят до сходни дейности.

„ Няма по какъв начин едно дете да бъде изолирано от тези връзки и да не стигне дотук “, уточни тя.

По думите й би трябвало отговорно да се отнасяме към тази връзка.

„ На децата би трябвало да им се слагат задания, които са им забавни. Със забрани и контролиране нищо не може да се направи “, уточни Георги Апостолов от Центъра за безвреден интернет онлайн.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР