Нова опасна и дръзка измама набира ход в интернет и

...
Нова опасна и дръзка измама набира ход в интернет и
Коментари Харесай

Внимание! Нагъл украински сайт мами от името на отец Методи Корчев. Продава опасни менте-лекарства

Нова рискова и дръзка машинация набира ход в интернет и обществените мрежи, сигнализираха от ГДБОП и Прокуратурата. Нелегален украински уебсайт, продаващ рискови лекарствени артикули, посегна на Божи човек.

 

Пострадал от закононарушението е отец Методи Корчев, който без да подозира и срещу волята си, е трансфорат в “рекламно лице ” на отровно лекарство за стави, наречено Sinaktiv, популяризирано от украинците у нас без всяка какви документи, документи за генезис и информация състав. Фалшификаторите настояват в уеб страницата си, че свещеникът е създал неповторима билкова формула, която изцерявала болежки. Под мнимата публикация са качени изфабрикувани свидетелства от “оздравели ” и голям брой мнения от “доволни ” консуматори. Злоупотребено е и с Патриаршията, чийто подправен щемпел също е подложен за по-голяма меродавност.

 

Текстовете са преведени от руско-украински и са скалъпени благодарение на Гугъл Translate, също така са цялостни с очеизвадни граматически и стилистични неточности.

 

„ Разбрах от близки познати, че се върти някаква машинация. В навечерието на празника на Свети Николай те започнаха да ми звънят и да ми изпращат препратки със скрийншотове от интернет. Според тях аз съм измислил, лицензирал и патентовал лекарствен артикул, за който нямам никаква концепция защо става дума “, споделя отец Методи.

 

„ За мен беше поразителен фактът, че някой злоупотребява с име на духовник като човек измислил лекарство. Нито съм учил медицина, нито се занимавам с билкарство “, уточни още отецът. Той с тъга установи, че лъжливата реклама е ориентирана на вниманието най-много на възрастни хора, които са най-лесно податливи на внушения, одобряват безрезервно прочетеното в медиите и стават лесна плячка в ръцете на измамници без всевъзможен морал.

 

При опит за поръчка на лекарството противоположна връзка връща търговец, който разпитва за признаците. Допълва, че цената се дефинира от курса на лекуване.

„ Цената има сега огромна промоция. Определя се от, по този начин да се каже, признаците и курса, който би трябвало да се изпише на самия пациент “, разяснява мъж в слушалката пред екип на частна национална телевизия.

На коментар, че в уеб страницата написа, че лекарството е разработвано от отец, търговецът споделя, че няма такова нещо и има неточност.

Според отец Корчев няма неточност, а целенасочена машинация. По случая се е самосезирала Софийска прокуратура.

„ Този артикул даже не е лекарски, няма поизводител и няма разказани съставки. Няма да е занимателно, в случай че някой го поръча, с цел да се лекува, той даже може да му навреди “, разяснява Методи Корчев.

От Софийската света митрополия приканват хората да не се подвеждат от сходни реклами.

Тук е мястото да сигнализираме, че нашата редакция също стана обект на офанзива от страна на наглите украинци. От близо месец подправени профили разгласяват като мнения под някои от най-четените ни публикации, линкове към отровни илачи, най-много за намаляване и потентност. Схемата е аналогична - в уеб страниците няма телефон за връзка, което накара наш публицист да се показа за клиент, поръчвайки си една от менте добавките. По същия метод с нас се свърза техен представител, който отхвърли да поеме отговорност за трол офанзивите и безусловно ни прати “да си гледаме работата ”, жестоко затваряйки телефона.

 

Използваме случая да призовем Министерство на здравеопазването и Министерство на вътрешните работи да тръгнат по следите на измамниците, които безочливо и безсрамно обират последните стотинки на бедните и измъчвани от разнообразни болежки българи, пробутвайки им рискови, отровни смеси, които могат да им костват здравето и живота.

 

 

Пострадали от украинската спекулация станаха куп известни персони, измежду които уважавани медици като доктор Мирослав Ненков и доктор Атанас Мангъров, без да броим десетки артисти, актьори и модели, чиито фотоси са откраднати от незаконната тайфа.

Автор: crimesbg.com

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР