Нова огнена стихия бушува в местността Каптажа край Бургас, алармират

...
Нова огнена стихия бушува в местността Каптажа край Бургас, алармират
Коментари Харесай

От последните минути: Огнена стихия обхвана местността Каптажа край Бургас

Нова огнена буря бушува в местността Каптажа край Бургас, сигнализират Флагман.бг. Пламнали са сухи треви от южната страна на обитаемото място - откъм кв. Рудник. Пожарът е избухнал малко след 12:00 ч. през днешния ден и сега продължава да гори.

На място са изпратени три противопожарни автомобила. Огнеборците към този момент са почнали потушаването на пламъците, оповестиха наши читатели.

Огънят е обхванал и два икономически двора. Засегнати са близо 10 дка ниви.

" Казаха ни, че към този момент няма заплаха стихията да се разрасне и да обхване самата вилна зона. Още помним ужаса от предходната година и се молим най-малко времето да е на наша страна - да не духа мощен вятър, което ще затрудни работата на пожарникарите. Огнеборците дойдоха на място доста бързо и незабавно започнаха битката със стихията. В изгорелите дворове няма постройки, те са отвън Каптажа и са изоставени ", описа пред Флагман.бг живущ във вилната зона край Бургас.

Това е следващата буря в местността Каптажа. През лятото на 2017 година голям пожар избухна в региона на вилната зона, изгоряха хиляди декари, имаше и наранено имущество. Огнеборците от Бургас се бореха с пламъци в региона и при започване на това лято.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР