Нова наредба за шума в СофияС 36 гласа за, 1

...
Нова наредба за шума в СофияС 36 гласа за, 1
Коментари Харесай

Нова наредба за шума в София

Нова разпоредба за шума в София
С 36 гласа „ за ”, 1 „ срещу ” и 8 „ въздържали се ” общинските съветници одобриха новата разпоредба за реда и сигурността в София, съобщи кореспондент на БГНЕС. От групата на Българска социалистическа партия всички съветници гласоподаваха с „ въздържал се ”.

„ Наредбата преглежда шума в три посоки. Първото е домашни действия и съседи, второто са обществени пространства, а третото звук от строително монтажни действия по градежи ”, сподели вносителят на текстовете и ръководител на непрекъснатата комисия по публичен ред и сигурност в Столичния общински съвет Иван Илиев.

Той изясни, че който подвига звук във времето от 22 до 08 ч. и от 14 до 16 ч, а в почивните дни още веднъж от 14 – 16 ч. и от 21 – 9 ч. ще предстои на глоба, без значение дали е физическо или юридическо лице. Илиев прикани в етажните собствености хората да се схващат между тях, само че прецизно да се преценяват с правото на съседите им да почиват.

„ Санкцията за лицата, които подвигат звук в непозволеното време е сред 100-300 лева, а при наново нарушаване от 300-500, за юридическите лица първичната санкция е в размер от 300-500, а при наново нарушение от 500-1000 лева ”,обясни Илиев.

Той изясни още, че уличните музиканти ще могат да свирят, само че единствено на строго избрани от районните кметове места, като за задачата би трябвало да имат позволение от него. Илиев акцентира, още че просията по светофарите е неразрешена, както и миенето на стъклата на колите по кръстовищата. Изключение се прави само за събиране на дарения от БЧК и неправителствени организации, които потвърдят положителните си планове и след категорично позволение от общината, която ще показва и местата, на които това може да се прави, добави Илиев.

От опозицията приветстваха новата разпоредба и похвалиха създателите на текстовете, че са премахнали текстовете, които засягаха скейтбордистите, байкъри и хората, които пият бира в парка и настояха общината да заложи повече средства за построяването на видеонаблюдение в целия град.

Стана ясно още, че за контрола по осъществяването на наредбата ще наблюдават Столичната дирекция на полицията, Столичния инспекторат, пожарната и други институции. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР