Нова наредба за обществения ред в София ще се обсъжда

...
Нова наредба за обществения ред в София ще се обсъжда
Коментари Харесай

Обсъждат днес проекта `Без бира в парка, ако пиеш шумно`

Нова разпоредба за публичния ред в София ще се разисква през днешния ден от 11,30 часа в Столична община.  

Проектът, който не разрешава използването на алкохол в градинките, в случай че това пречи на спокойствието на жителите, провокира мощен интерес измежду софиянци, по тази причина кметът Йорданка Фандъкова насрочи и второ публично разискване на 26 ноември. 

Документът е оповестен в уеб страницата на общината и планува да се забрани пиенето на алкохол по улици и паркове, в случай че използването води " до нарушение на публичния ред и спокойствието на жителите ". Предстои обаче текстовете да се уточняват, откакто се чуе думата на жителите. Наредбата ще влезе в действие от идващото лято. 

В наредбата за първи път се не разрешават пиратките и фойерверките, които съпътстват доста от домашните купони, сред 22 и 8 часа. Официално се не разрешават и гонките по пустите булеварди на нощна София. Санкциите за джигитите могат да стигнат 500 лв..

Наредбата планува още да се вкара ред в свиренето на музикални принадлежности, пеенето за образование и използването на озвучителни уредби и на шумни апарати и машини в жилищни здания. Тези действия ще може да се правят от 8.00 до 14.00 ч. и от 16.00 до 22.00 ч.

Уличните музиканти, артисти и актьори няма да могат да се изявяват, където те си решат, а единствено на избрани от кмета места. 

Събрания, манифестации и митинги в столицата ще се организират, без деянията да съответстват по място и време.

Когато са постъпили уведомления от няколко уредници за провеждането на разнообразни прояви в едно и също време, място и път на придвижване преди приключването на 24 часа от постъпването на първото съобщение, съответните органи на общинската администрация спомагат за реализиране на единодушие сред заинтригуваните уредници за безконфликтно осъществяване на плануваните прояви в друго време и място. Ако единодушие не бъде реализирано, органите на общинската администрация обезпечават провеждането на публичната демонстрация, за която е пристигнало първото съобщение, написа в текста на наредбата.

Документът планува и възбрана за оскверняването на монументи, барелефи и паметни плочи посредством " непристойни дейности ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР