Нова наредба за обществения ред в София предстои да регулира

...
Нова наредба за обществения ред в София предстои да регулира
Коментари Харесай

Ще засегне ли уличните музиканти новата наредба за обществен ред в София?

Нова разпоредба за публичния ред в София следва да контролира метода, по който уличните музиканти правят активността си. Ще засегне ли това работата им - мнение дава един от тях.

Казват, че всеки град си има своя мелодия. София, обаче има повече от една. Бърза разходка из града може да te води до фолклорен театър на тротоара или пък да те придвижи в дребна и уютна улица в Париж.
Александър Манолов, музикант: Вървят повече радостните неща за свирене, танга, валсове, салонната музика не дава отговор за тук.
Александър Манолов обаче добре познава салонната музика. Помни времето, когато е свирил дружно с едни от най-известните български музиканти като Стефан Диомов и Митко Щерев.
Александър Манолов, музикант: Вече съм на 69 година, работя професионално и в този момент, въпреки че изсвирвам и тук на подлеза. Човек от подиум отива на самата улица... беше ми малко обезпокоеното, само че в края на краищата гладът е по-силен. Като свърши сезонът сме тук, с цел да може да припечелваме по някой лев.  Забраняват събирането на парични дарения по софийските улици Забраняват събирането на парични дарения по софийските улици
Събирането на парични дарения на улици, булеварди и площади в София ще бъде неразрешено. Това планува планът за нова разпоредба за публичния ред, коя...

Свири по няколко часа дневно, постоянно на едно и също място, от години. Споделя, че с времето е привикнал както с необикновената аудитория от минувачи, по този начин и със своите сътрудници улични музиканти. Категоричен е обаче, че и в този отрасъл както всеки различен, ред би трябвало да има, не е толкоз уверен, че това ще стане посредством налагане на санкции.
Александър Манолов, музикант: Да кажем 100 лв. санкция. Може да се заплати, човек ще вземе заем отнякъде, ще се разплати. Просто не е редно. Човек излиза както и аз съм излязъл, с цел да припечели някой лев и да има по какъв начин да претърпявам. И на следващия ден съм си отново тук.
Надява се само на някаква регулация, тъй че професионални музиканти като него да имат своята сцена, пък била тя и на улицата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР