Нова наредба за минималните адвокатски хонорари беше обнародвана в края

...
Нова наредба за минималните адвокатски хонорари беше обнародвана в края
Коментари Харесай

Скок в цените на адвокатските услуги

Нова разпоредба за минималните адвокатски възнаграждения беше обнародвана в края на предходната седмица и към този момент е в действие, осведоми Нова тв. Тя планува съществено повишение на част от възнагражденията на юристите. При някои от тях нарастването доближава до 4 пъти. Кои услуги нарастват и по какъв начин това ще се отрази на джоба ни?
Според Меглена Гунчева - ръководител на Адвокатска гилдия - Хасково, растежът в хонорарите е подбуден от инфлационните процеси. " Повишиха се и условията към юристите. В всеобщия случай нарасналите цени на правната отбрана няма да затруднят жителите ", уточни тя. 
Пример за поскъпнала услуга е основаването на компания - от 300 се подвигна на 500 лв.. " Този, който търси квалифицирана помощ, ще откри средства. Има услуги, които не може да се извършат от елементарен жител и би трябвало да минат през правист. За исковите производства адвокатските хонорари се усилват със 100 лв. в минималните граници до 1000 лв.. При искове за огромни суми като да вземем за пример 10 000 лв. или 100 000 лв. адвокатският хонорар се разрушава според от материалния интерес ", счита Гунчева. 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР