Нова наредба в Гърция осигурява свободен достъп до морето, като

...
Нова наредба в Гърция осигурява свободен достъп до морето, като
Коментари Харесай

Голяма промяна по плажовете в Гърция това лято

Нова разпоредба в Гърция обезпечава свободен достъп до морето, като лимитира слагането на чадъри, шезлонги и маси от заведенията.

Още от април, преди началото на дейния туристически сезон, се вкарват в Гърция новите ограничения за повече свободен достъп до брега на морето. Ограничава се и се вкарва непоколебим надзор на площта, на която заведенията и хотелите имат право да слагат шезлонги и чадъри. Разстоянието сред два шезлонга наложително би трябвало да е 4 метра, с цел да може всеки да премине и доближи до плажа.

Вече 70% от гръцките плажове ще са без шезлонги, а в предпазените зони се позволява единствено 15% от плажа да е заета от сянка чартърен.Новата наредба на държавното управление идва след митинги на локални поданици и туристи по островите, че заведенията заемат огромна част от плажната линия.

Процедурата по разпоредбите за наем на плажни територии също е изменена. За да се избегне подозрение за корупция, наемането ще става онлайн без интервенция на локалната община.

Любим курорт вкарва строга възбрана, край с басейните и душовете

Премиерът Мицотакис заплаши, че на нарушителите ще се постановат високи санкции и ще се лишават правата за наем.

Това лято гръцките плажове ще имат различен образ с опция хората свободно да почиват на брега на морето, оповестиха управляващите.
pochivka. blitz. bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР