Нова мярка за затягане на миграцията предвижда администрацията на президента

...
Нова мярка за затягане на миграцията предвижда администрацията на президента
Коментари Харесай

САЩ събират данни от социалните мрежи при издаване на виза

Нова мярка за стягане на миграцията планува администрацията на президента Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила. Всеки, който желае да кандидатства за виза за Съединени американски щати, първо ще би трябвало да даде данните от профила си в обществените мрежи.

Предложението беше направено от Държавния департамент в петък. Онези с упоритости да се преселят в Америка ще бъдат задължени да дават историята на интензивността си във Facebook и Туитър, написа BBC, цитира Телевизия Европа. Събираните данни ще са за интервала от последните пет години.

Ако мярката бъде въведена, близо 15 милиона души годишно ще бъдат притиснати от закона да разкриват персоналните си данни от платформите. Друго, от което управляващите в Съединени американски щати ще се интересуват е къде е пътувал даденият претендент през последните 5 години. По-строгите условия към този момент предизвикаха неодобрението на бранителите на човешките прави и свободата на словото.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР