Нова мярка на Агенцията по заетостта насърчава безработни хора да

...
Нова мярка на Агенцията по заетостта насърчава безработни хора да
Коментари Харесай

Дават по 200 лева на месец за работа извън населеното място, в което живеем

Нова мярка на Агенцията по заетостта предизвиква безработни хора да стартират работа на повече от 50 км от обитаемото място, в което живеят. За задачата - искащите би трябвало да сменят адресната си регистрация за период от една година и да се заживеят на другото място, написа Българска национална телевизия.

Така всеки месец те ще получават пари за покриване на разноските си. Безработни от цялата страна могат да аплайват във всяко едно бюро по труда.

По 200 лв. на месец. Толкова ще получават безработните, щом подпишат контракта с работодателя. Парите се отпускат за година за покриване на разноски за наем, такси за детски градини, ясли и интернет услуги.

Безработните претенденти би трябвало да са регистрирани в бюрата по труда. Ограничение във възрастта няма. Нещо повече - присъединяване могат да вземат и младежи, които са напуснали профилирани институции. Целта е безработните да са по-мобилни и да свикнат живеят независимо.

До края на тази година престрашилите се да се реалокират на 50 км от обитаемото място ще получават по 200 лв., само че се чака от идната сумата да се промени. Заявленията се подават в бюрата по труда.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР