Нова мутация на коронавируса, обозначена като AY.4.2, е открита при

...
Нова мутация на коронавируса, обозначена като AY.4.2, е открита при
Коментари Харесай

По-заразен подвариант на Делта коронавируса се появи в Израел, в Англия вече има ръст на заболели

Нова разновидност на ковид, обозначена като AY.4.2, е открита при дете, което се е върнало в Израел от чужбина. Инфекционисти настояват, че този вид може да е по-заразен от разновидността " Делта ", оповестява израелският ефирен Канал 12, базирайки се на министерството на опазването на здравето на страната, съобщи БГНЕС.

При тестване на летище Тел Авив е открито, че 11-годишно момче има COVID-19. В същото време пациентът след идването си е бил изолиран и не комуникира с никого.
 Работи се върху нова ваксина, ориентирана против Делта разновидността във Англия Работи се върху нова ваксина, ориентирана против " Делта " разновидността във Англия
Учени от Оксфордския университет са почнали работа по трансформация на имунизацията им против COVID-19, с цел да я създадат по-ефективна против...

По-заразния вид на ковид беше разпознат по -рано и от английски учени. Според специалисти от Кеймбридж и генетици от Лондон, разновидността може да значи, че новият вид ще е по-заразен от " Делта " с 10-15 %. Ако тези констатации се потвърдят, този вид на ковид ще стане най-заразният от началото на пандемията.

Според учените, AY.4.2 може да провокира повишаване на честотата на инфекции с COVID-19 в Обединеното кралство. Той към този момент се открива при всеки десети инфектиран човек, а делът сред общия брой пациенти нараства бързо . предизвести преди 3 дни Георги Маринов, академик от Станфордския университет. Според него, вирусът еволюира в посока все по-висока инфекциозност, за да порази колкото се може повече системи в човешкото тяло преди да се появи каквато и да е имунна реакция. А най-големите опасения на Маринов са, че в случай че това продължава, вирусът може да се трансформира в нещо доста смъртоносно - във вирус при кокошките (IBV), който е проучен от китайски учени и има още преди пандемията и е юридически опит в какво се трансформира, в случай че му бъде прибавен детайл, който го има в SARS-CoV-2. Резултатът - по-смъртоносен и увреждащ мозъка вирус при кокошките.

Досега има най-малко 38 подварианта на " Делта " вируса, като множеството се отбелязват с AY и надлежно число.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР