Нова модерна рентгенова апаратура ще бъде осигурена за клиниката по

...
Нова модерна рентгенова апаратура ще бъде осигурена за клиниката по
Коментари Харесай

Нова модерна рентгенова апаратура ще бъде осигурена за клиниката по урология във варненската МБАЛ „Св. Анна“

Нова съвременна рентгенова инсталация ще бъде обезпечена за клиниката по урология във варненската Многопрофилна болница за интензивно лекуване (МБАЛ) „ Св. Анна “.

Средствата са обезпечени от общинския бюджет. В момента тече главен ремонт на операционния блок на клиниката, изясни през днешния ден пред медиите началникът на клиниката доцент Тошо Ганев.

По думите му ще бъдат ремонтирани три зали – рентгеновата и тези за лапароскопски и за ендоскопски интервенции. Ремонт в операционните не е юридически от 20 години, добави Ганев. Той посочи, че и сега лекарите от клиниката не престават да оперират, само че употребяват залите на други клиники. Според него ремонтите би трябвало да приключат най-късно до края на октомври.

Ганев добави, че през клиниката приблизително на година минават по 2000 пациенти. Лекарите във Варна поемат с изключение на болните от региона, и най-тежките и незабавните случаи от районите Шумен, Силистра, Добрич, Разград, Търговище, сподели той.

Кметът на Варна Иван Портних, който през днешния ден се срещна с дейностите, съобщи, че отпуснатите за клиниката средства са общо към 750 000 лв. - за ремонта на операционните и за новата инсталация. Той посочи, че през годините Общината постоянно е пособия на болничното заведение, макар че тя е държавна благосъстоятелност. През последните четири години в МБАЛ „ Св. Анна “ Общината е вложила над 1,7 милиона лв.. Парите бяха заделени макар пандемията, политическата рецесия и неналичието на естествен бюджет през последните години, акцентира Портних, оповестява Българска телеграфна агенция. 

Изпълнителният шеф на болничното заведение Красимир Петров посочи, че съвсем всички клиники към този момент са ремонтирани. Най-лошо е положението въз основата на патоанатомията, която би трябвало да бъде ремонтирана през 2024 година Според Петров, до момента в който през последните четири години Общината е помогнала на лечебницата, страната, като притежател, не е осигурила нито стотинка за финансови разноски.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР