Нова модерна апаратура ще има Комплексният онкологичен център във Враца,

...
Нова модерна апаратура ще има Комплексният онкологичен център във Враца,
Коментари Харесай

КОЦ-Враца купува модерна апаратура за анализ на туморни маркери

Нова съвременна инсталация ще има Комплексният онкологичен център във Враца, научи организация BulNews. Управителят на сдружението доктор Григор Томов изиска от общинския съвет в града позволение за закупуване на система за разбор на туморни маркери и хормони.
Сумата, която управлението на лечебното заведение ще вложи, с цел да лекува още по-добре пациентите си, е 44 000 лв.. С тях ще бъде надграден наличният им Имунологичен анализатор АIА 360 до Автоматична система за разбор на туморни маркери и хормони АIА 900.
„ Към сегашния миг притежавания от лечебното заведение уред се нуждае от ъпгрейдване, защото е нужен за осъществяване на имунологични проучвания: туморни маркери и хормони, които са съществени за диагностиката и лекуването на онкоболните пациенти “, се споделя докладната бележка.
Новият апарат ще бъде употребен за потребностите на отделението по „ Клинична лаборатория “ в КОЦ – Враца.
Очаква се, че при по този начин обрисуваните потребности на здравното заведение общинският съвет ще даде желаното единодушие за закупуване на здравната инсталация. Това обаче ще решат сенаторите на идното си постоянно съвещание идната седмица.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР