Нова мода по морето – в курортите вечер се предлагат

...
Нова мода по морето – в курортите вечер се предлагат
Коментари Харесай

Нова мода по морето - райски газ хит сред туристите

Нова мода по морето – в курортите вечер се оферират балони с божествен газ, които са шлагер измежду туристите. Преди ден полицията иззе десетки устройства, с които се пълнят балоните.

Балоните с газ се търгуват сред 5 и 10 лв.. Полицаите ги конфискуват не поради търговията с опиум, а поради нерегламентирана търговия въз основа разпоредба на общината.

„ Актът се изпраща на кмета на община Несебър за издаване на наказателно разпореждане, защото той е административно наказващият орган. До сегашния миг имаме 47 акта за нарушавания на лица, които правят нерегламентирана комерсиална активност, така наречен божествен газ”, гл. контрольор Павел Колев, шеф бранш Охранителна полиция РУ-Несебър.

Устройството се продава свободно коства сред 100 и 200 лева, назовава се сифон за сметана, а патроните са капсули са по лев. Този газ обаче се употребява в медицината за анестезия.

„ Опасен е и всички лекарствени средства съдържащи двуазотен оксид не се създават в България, а са импорт и те са на разнообразни режими от Изпълнителната организация по медикаментите ИАЛ. Опасен е както за черния дроб, по този начин и за бъбреците, по този начин и за централната нервна система. Предизвиква координационни разстройства, халюцинации, увреждания на централната нервна система”, доктор Георги Паздеров, шеф на РЗИ-Бургас.

Този газ провокира еуфория и по тази причина го назовават божествен или радостен. Опасен е в композиция с потреблението на алкохол.

„ Първият ваучър с надишване с божествен газ се организира в края на XVIII век – незабавно, откакто е открит. Още тогава е било ясно, че той провокира еуфория, смях изостряне на усещанията и понижаване на възприятието за болка”, разяснява в студиото на „ Тази сутрин” Юлиан Караджов, биохимик и експерт по наркотични субстанции.

Той посочи, че райският газ води до неврологични затруднения, защото унищожава в нашия организъм витамин B12.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР