Нова мода - напускаш работа и си гледаш кефаХората по

...
Нова мода - напускаш работа и си гледаш кефаХората по
Коментари Харесай

Как от работохолик може да се превърнеш в дауншифтър?

Нова мода - напускаш работа и си гледаш кефа

Хората по света постоянно са били разнообразни, затова и възгледите и задачите им в живота. Но смеем да обособим 2 значими и съществени линии, по които поема по-голяма част от популацията. Първата е линията на кариеристите, които цялостен живот учат, надграждат се и се стремят да си намерят добра и доходоносна работа, която да удовлетворява потребностите им. Втората обаче напълно не мисли по този начин, а с какво се характеризират този вид персони, прочетете в идващите редове, предоставени от.

Кои са по този начин наречените „ дауншифтъри “?

Дауншифтърите в действителност са хора, минали през първата линия, която обособихме, достигнали избрани триумфи в работен аспект, само че решили да преобърнат живота си и да я карат по-спокойно. В даден миг те просто вземат решение да посветят цялото си време за самоусъвършенстване и упражняване на обичани занимания.

Причините за този житейски поврат могат да бъдат свързани както с незадоволеност от работата, по този начин и с претоварване или не са били задоволително оценени от работодателите. Те стартират да си задават въпроси за значимостта на дейностите, които правят и какъв е смисълът им в битието. Според тях кариерата пречи на постоянните фамилни връзки и хармонията със себе си. Те избират да се насочат напълно към личните си ползи, вместо да работят за някого различен.

Разбира се, тези хора не стартират да живеят в беднотия и да останат без доходи, само че насочват силата си към дадена работа или бизнес, построен от тях, който считат, че не изцежда цялата им сила, не лишава скъпото им време и не ги кара да живеят единствено за материалните богатства.

Какви са аргументите да се превърнем от работохолик в дауншифтър?

Разбира се, нищо не е инцидентно и в случай че животът ни е бил безпроблемен, малко евентуално е да го преобърнем на 100%. Ето и кои са най-честите аргументи, заради които човек взема решение да поеме тази сериозна крачка:

Прегряване

Рано или късно напрежението си споделя думата и всеки човек изпушва. Дългите 10-12-часови смени играят голяма роля за това. Липсата на отмора, на обществен живот не могат да бъдат обезщетени от насъбраните материални богатства, защото човек няма време да им се порадва.

Не сте избрали вярната специалност

Това също е важен фактор, който би ни довел до мисълта да прекратим тази монотонна рутина и всекидневно да вървим на работа, която ненавиждаме.

Искаме да избягаме от действителността или не сме изживели младините си вярно

Ако работите от доста дребни, е обикновено да ви липсват някои занимания, които връстниците ви тогава са имали. Имате възприятието, че всекидневието ви е прекомерно сиво и тъмно и предпочитате да избягате някъде, където ще намерите успокоение и задоволеност за душата си.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР