Нова мистерия с изчезнал мъж в Дупнишко след издирвания безуспешно

...
Нова мистерия с изчезнал мъж в Дупнишко след издирвания безуспешно
Коментари Харесай

Мистерията се повтаря: След Янек, нов безследно изчезнал в Дупнишко

Нова тайнственост с липсващ мъж в Дупнишко след търсения безрезултатно от август Янек Миланов.

Вече повече от седмица полиция, близки и доброволци търсят 53-годишния Димитър Георгиев от София, който бил назначен на работа в хижа „ Ловна” над Паничище. Миналата събота той напуснал хижата и от този момент следите му се губят.

През уикенда 30-ина служители на реда са блокирали региона към х. „ Ловна” и са претърсили главно всички стаи и багажа на туристите, които са били на място по това време, написа struma.bg.

Управител на хижата е Иван Попов.

“Димитър го наех на работа в хижата по публикация в уебсайт за предложение и търсене на работа. Позвъних му на оставения от него телефон на обявата и се уточнихме във вторник, три дни преди да напусна хижата, да отида да го взема от с. Марица, Пловдивско.

Отидох, взех го оттова и го закарах на „ Ловна”. Обясних му какво ще работи и той се съгласи. Дадох му стая, в която да спи, и си потеглих за София. Аз съм редактор на списание за рискови спортове и пребивавам и работя в София ", описа шефът Иван Попов.

" От вторник до събота се обаждах на служащите на хижата да попитам по какъв начин се оправя с работата новият служащ, споделиха ми, че не излиза от стаята. Изпратих ги да видят какво става. Той се излежавал. През тези четири дни, преди да си тръгне, е слизал два пъти да се храни. В събота е разговарял по телефона с някаква жена и си е тръгнал.

Казах на щерка му и сина му, че в събота е разговарял с жена и си е тръгнал, те не знаеха коя е тя. Те са му звънели по телефона, само че той е бил изключен, и са се обадили в хижата. Като са разбрали, че татко им не е при нас, са организирали търсене, в което са се присъединили и хора от хижата.

Аз отидох също и им демонстрирах пътищата, по които вероятно може да е тръгнал. Помагах в издирването, с цел да се открие по-бързо.

В четвъртък дойдоха трима служители на реда и дадохме показания всички, които работим в хижата. Писахме пояснения един по един. В събота над 30-ина униформени и цивилни служители на реда блокираха региона.

Започнаха обиск, като бъркаха и в багажа на трийсетината посетители на хижата. Те се стреснаха, питаха какво става. Няколко преминаващи групи отминаха, като видяха двете спрели полицейски коли.

В събота мен и хижаря ни смъкнаха в Дупница в районното ръководство и 7 души ни разпитваха и задаваха едни и същи въпроси, на които отговорихме още в четвъртък. Някой се пробва да ми съсипе бизнеса. От две години работя да се развие хижата и тя стартира да се цялостни всяка събота и неделя. Ние нямаме виновност, тъпо за индивида, само че той си е тръгнал жив и здрав от хижата.

Полицията в Дупница регистрира активност, като ни разпитва няколко пъти, вместо да се провежда акция по търсене на 53-г. мъж. Още като го видях за първи път в с. Марица, той беше с подпухнало лице, допускам, че може да е имал някакво заболяване, само че го наех на работа.

На потегляне от районното ръководство в Дупница един от служителите на реда ми сподели: “Внимавай, имаме данни, че произвеждате дрога в хижата”. Нали вършиха обиск, в случай че има нещо такова, все щяха да намерят нещо”, изясни още шефът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР