Нова методика ще определя обезщетения при катастрофи. Методиката е разработена

...
Нова методика ще определя обезщетения при катастрофи. Методиката е разработена
Коментари Харесай

Плащат до 80 000 лева за смърт на пътя

Нова методика ще дефинира компенсации при произшествия. Методиката е създадена от консултантска компания, наета от гаранционния фонд.

В новата методика се вкарват точки , по които ще се пресмятат компенсациите. Една точка е равна на една минимална работна заплата за съответната година. При изчислението ще се взимат от една страна имуществените, от друга неимуществените вреди. Максималното обезщетение при гибел на пътя , което ще се изплаща на близки родини става 80 000 лв.. За далечни остава 5000. 

Председателят на Асоциацията на застрахователите Константин Велев даде образци, които демонстрират, че с новата методика компенсациите ще са по-високи. 

Според адвокати новата методика ще понижи доста компенсациите на потърпевшите , както и при гибел на пътя. Като образец юристът Владо Тодоров даде, че сега съдът присъжда компенсации от 120 000 за гибел на пътя, а в този момент таванът става 80 000 лв.. 

Методиката беше показана през днешния ден от Асоциацията на застрахователите. В петък е призната от гаранционния фонд. -->

Тя ще бъде оповестена за публично разискване, а по-късно ще се трансформира в разпоредба. Отговорни за това са министъра на труда и обществената политика, министъра на опазването на здравето и КФН.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР