Нова линейка, предназначена да превозва пациенти на хемодиализа от област

...
Нова линейка, предназначена да превозва пациенти на хемодиализа от област
Коментари Харесай

„Капачки за бъдеше“ дариха на МБАЛ „Христо Ботев“ – Враца линейка за хора на хемодиализа

Нова кола за спешна помощ, предопределена да транспортира пациенти на хемодиализа от област Враца до Многопрофилната болница за интензивно лекуване (МБАЛ) „ Христо Ботев “ – Враца, бе подарена през днешния ден на лечебното заведение от акцията „ Капачки за бъдеще “.

Автомобилът е втора ръка, осем локален, ремонтиран и оборудван със профилирана платформа за хора с инвалидни колички, изясни създателят на акцията „ Капачки за бъдеще “ Лазар Радков, който персонално дойде с цел да съобщи дарението. Дарителят изрази вяра новата кола за спешна помощ да направи превозването на болните по-леко и безвредно.

В момента във Врачанско на хемодиализа са 22 пациенти, които се постанова приблизително по два пъти седмично да бъдат докарвани до профилирания център в болничното заведение, изясни шефът на МБАЛ - Враца доктор Кети Ценова. Тя благодари за новата облага и изрази вяра това ще спомогне за по-доброто обслужване на пациентите. По думите ѝ досега те са транспортирани с три автомобила и с цел да се успее за часовете се постанова хората да стават в 3:00 часа през нощта.

Д-р Ценова изясни още, че до дарението се е стигнало, откакто ръководителят на Съвет на шефовете на врачанската болница доктор Нели Нешева се е обърнала с молба за помощ към „ Капачки за бъдеще “.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР