Нова линейка, напълно оборудвана за нуждите на стотици пациенти бе

...
Нова линейка, напълно оборудвана за нуждите на стотици пациенти бе
Коментари Харесай

Напълно оборудвана нова линейка получи община Дупница

Нова кола за спешна помощ, изцяло оборудвана за потребностите на стотици пациенти бе обезпечена от Община Дупница по стратегия " Местно развиване, понижаване на бедността и усъвършенствано включване на уязвими групи ". Специализираният автомобил е чисто нов, на стойност 125 хиляди лева с Данък добавена стойност и оборудван за още 33 915 лв. с Данък добавена стойност. По условие, Община Дупница трябваше да обезпечи контракт с лечебно заведение за обезпечаване на медицински експерти и това се случи с МБАЛ " Св.Иван Рилски ".

Временно изпълняващата длъжността кмет на Община Дупница Олга Китанова, връчи алегорично ключовете на прокуристката на общинската болница Мария Иванова и медицинския шеф доктор Крум Бонев. " Линейката е закупена по план, който стартирахме преди година и половина. Още тогава обявихме, че включваме в него и доставка на медицински автомобил с прилежащо към него съоръжение, което да бъде в помощ на общинската болница. До края на плана тя ще прави и мобилни действия в заложените прегледи, като приказваме за период от 6 месеца. Самите заложени мобилни прегледи, които се поемат по плана и ще се извършат са на стойност 35 хил.лв. Преди закупуването, държа да отбележа, че категорично сме се съветвали с управлението на болничното заведение, с цел да бъде изцяло функционална. Радвам се, че към този момент е реалност. Надявам се, тази кола за спешна помощ да бъде употребена оптимално малко, да има повече здраве, а тогава, когато въпреки всичко е нужна, да бъде в помощ ", разяснява Китанова.
" Несъизмерима е тази помощ за болничното заведение. Уникална. Освен автомобилът има и съоръжение от първа нужда, което е витално значимо. Сами надали щяхме да успеем да осигурим сходно нещо. Имаме единствено една кола за спешна помощ, която е доста остаряла и бих нагледно споделила, че е към този момент " на финала ". Преди 2 години купихме лек автомобил само че той се амортизира. На процедура кола за спешна помощ нямахме ", съобщи Иванова. " Ще ни бъде от доста огромна помощ в работата. Имахме голяма потребност от сходна облага, за което голямо благодаря ", безапелационен пък бе доктор Бонев.
Возилото е оборудвано с пациентен екран, електрокардиограф, дефибрилатор, дефибрилаторни електроди, инфузионна помпа, портативен пъстър ехограф и термопринтер.

Новините от Кюстендил



Най-интересните диалози от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в Soundcloud , Spotify , Apple Podcasts и Гугъл Podcasts



Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Facebook



За занимателни видеа ни последвайте в TikTok



Инстаграм

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР