Нова кредитна програма, разработена съвместно с бизнеса, започва Българската банка

...
Нова кредитна програма, разработена съвместно с бизнеса, започва Българската банка
Коментари Харесай

ББР обяви нова програма в помощ на малкия и средния бизнес

Нова кредитна стратегия, създадена взаимно с бизнеса, стартира Българската банка за развиване.

Новият инструмент ще помогне за ускорено асимилиране на средства от европейски и национални стратегии. При преференциални условия дребните и междинни предприятия могат да изтеглят до 5 млн. лева капиталов заем със период на погашение до 6 години.

" Ако сте малко или приблизително дружество и желаете да кандидатствате по европейска стратегия, само че нямате парите, с които би трябвало да реализирате плана. След което да получите безплатна помощ. Това е смисълът на програмата ", обяси Росен Карадимов, предс. на Народно събрание на Българската банка за развиване.

До 200 хиляди лева негарантиран оборотен заем също е разполагаем за бизнеса. По този метод банката ще поддържа компании, които имат усложнение да стартират активността по плановете си поради липса на допълващо финансиране.

" Често неналичието на запас е съображение да не може да реализираш сполучливо и в период плана, което също е значимо - периодите в тези процедури са извънредно значими ", уточни Васил Тодоров, основен секретар на Българската търговско-промишлена палата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР