Нова концепция, която да е в синхрон с изграждането на

...
Нова концепция, която да е в синхрон с изграждането на
Коментари Харесай

Рестартират проекта за зоопарка в Пловдив с нова концепция


Нова идея, която да е в синхрон с построяването на хабитатите и животните, които ще ги населяват, ще бъде в основата на довършването на зоопарка в Пловдив. След дългогодишни премеждия по тематиката кметът Здравко Димитров се срещна с проектантите на зоопарка в Стара Загора, които показаха пред него и заместник-кмета Пламен Райчев концепцията за доизграждането.

Водещото в новото виждане на общината е, че създаването ще бъде съобразена напълно с просветителната и научната устременост на оборудването и стопанството към него. За това ще спомага арх. Иван Киряков от старозагорския екип.  Досегът с дивата природа в следена среда ще е оптимално щадящ за животните, увери още архитектът. Кметът Димитров акцентира, че пловдивчани заслужават да имат зоопарк, който да дава отговор на всички условия и в същото време да е съвременен и атрактивен.

Новата разработка ще стъпи на построеното досега, като ще включи още общоприет проект за типовете животни, съгласуван с новите условия за хабитатите, проучване на настоящото положение, поредност от механически защитни и обслужващи уреди.

Чак след довеждане докрай на идейната идея ще бъде оповестена и социална поръчка за осъществяването, разясни по време на срещата заместник-кметът Пламен Райчев.

 
Прочетете още
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР