Нова компютърна лаборатория бе открита днес официално в Техническия университет

...
Нова компютърна лаборатория бе открита днес официално в Техническия университет
Коментари Харесай

Техническият университет във Варна вече разполага с нова компютърна лаборатория

Нова компютърна лаборатория бе открита през днешния ден публично в Техническия университет във Варна. Тя е подаяние от компания CSoft и е предопределена за подготовката на младежите, които се образоват в петте компютърни специалности във висшето образователно заведение.

 Снимка: БТА

Новата лаборатория е напълно съобразена с потребностите на университета, уточни ректорът проф. Венцислав Вълчев. По думите му компютрите в нея са задоволително мощни и могат да бъдат натоварени с няколко разнообразни софтуера, което разрешава образование по другите дисциплини.

 Снимка: БТА

Проф. Вълчев добави още, че образователното заведение си партнира с водещи компании от IT-сектора, с някои от които има и общи проекти за научна работа. Връзката с бизнеса е извънредно потребна и за студентите, сподели ректорът. Според него това им разрешава да се ориентират овреме къде могат да работят, когато завършат, от какви познания ще имат потребност, даже какво ще е заплащането им.

 Снимка: БТА

Управителят на фирмата-дарител Саркиз Саркизов уточни, че построяването на лабораторията е вследствие на желанието на компанията да поддържа развиването на нововъведенията и на младежите. Не е факсимиле, че вложенията в образованието са в действителност вложения в бъдещето, сподели Саркизов и пожела на студентите да имат мъдростта да вършат верни избори в живота си и сили да се борят за фантазиите си.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР