Нова колекция от уникални и – разбира се – много

...
Нова колекция от уникални и – разбира се – много
Коментари Харесай

Хора с увреждания правят уникални сувенири

Нова сбирка от неповторими и – несъмнено – доста красиви сувенири и коледни картички показва пазарджишката фондация за хора с увреждания „ Хефест “. Традиционната изложба-базар на организацията към този момент е подредена във фоайето на Регионалната библиотека, заяви предедателката Пенка Кацарска. Всеки може да прегледа, да се порадва на естетичните и изискани произведения, да избере за себе си или като подарък за близки.

Трудно е за поверие, само че всичко, без изключение, в експозицията е сътворено от ръцете на хора с увреждания.

„ Изящните форми, операциите, изискващи висока точност – те към този момент не затрудняват моите работливи другари, разяснява Кацарска. Трябва да ги видите, до момента в който работят в ателието. Толкова са стимулирани, толкоз са съсредоточени, толкоз са деликатни и старателни! Те са моята горделивост! “.

През последните години фондацията и ателието към нея дават опция на хора с разнообразни тежки диагнози да правят работа, която е по силите им, и против това да получават скромни доходи към дребните си инвалидни пенсии. Изработените от тях картички и сувенири печелят от ден на ден фенове – и поради концепцията да се помогне на човек в затруднено състояние, само че и тъй като са в действителност красиви. Кацарска се надява за тази Коледа да се съберат задоволително доходи, с цел да може всеки от членуващите във фондацията да получи подобаващ бонус за старанието си.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР